18 Mayıs 2012 Cuma

Gang Kiz... Yeni bir T-Ara mı? Yoksa Daha Fazlası mı?

 Evet, gün geçmiyor ki piyasaya yeni bir grup dalış göstermesin sayın okuyucu... İşte onlardan biri dün gecenin köründe (Karanlık yeni bir şeyler keşfetmek için en ideal zamandır aslında aziz dostum...) ağıma takıldı. XD T-Ara'nın şirketi Core Contents Media'nın (CCM) fırından yeni çıkmış kız grubu Gang Kiz.

 İlk albümleri We Become Gang'i ayın 16sında yani iki gün önce beğeniye sunan grup, Hwang Ji Hyun Choi Soo Eun, Lee Hae In, Kim Hye Ji, Eunbyu, Eshter ve Somin olmak üzere 7 üyeden oluşuyor. Çıkış şarkıları ise "Honey Honey".  Şarkı ile ilgili söylenebilecek en dikkat çekici şey şu: Çok fazla T-Ara! Eğer şarkıyı Gang Kiz'in olduğunu bilerek dinlememiş olsaydım "T-Ara ne ara yeni albüm çıkardı yaa? Neden benim haberim yok?" diye kendime bir güzel söver sonra da olmayan yeni T-Ara albümünü bulmak için internetin altını üstüne getirirdim. Şarkı isminin ikileme olmasından müziğine, hatta kızların seslerini kullanış tarzına kadar buram buram T-Ara kokuyor. Neden yeni bir grubu zaten elinin altında olan bir grubun müzik tarzıyla bu kadar aynı bir şekilde piyasaya sürmüş bir CCM'e sormak lazım. Sırf bu yüzden fanatik T-Ara fanlarının büyük çoğunluğu Gang Kiz'den nefret etmeye başlamış bile (bknz. Youtubedaki videolarına yazılan yorumlar ve dislike/like oranı). Kızların seveninden çok antisi olduğundan korkuyorum şu anda. Hak ediyorlar mı? Bence kesinlikle hayır, bu sadece şirketin aptallığı. Şarkı her ne kadar T-Ara'yı hatırlatsa da dinlenebilir aslında. Onlarla aynı anda gelen yeni kız grubu "She'z"in çıkış parçası My Way'den iyi en azından. (Benim gibi merakınıza yenik düşüp göz atmak istiyorsanız sizi buraya alalım. Duyulan pişmanlıklardan kurumumuz sorumlu değildir ve yapılan her şikayet kapımızdan geri dönecektir. Saygılarımla...)



 Gelelim grubun bana asıl çekici gelen ve onları mercek altına almamı sağlayan yanı olan imajlarına: Kpop kız gruplarıyla ilgili en çok nefret ettiğim şey sinir bozucu şirin olma çabalarıdır. O ağzı bir karış açma suretiyle yapılan göz kırpmalar, annglar, yalandan utanmalar... Beni resmen delirtiyor. Oysa kendileri "çete" olarak adlandıran Gang Kiz'in imajı bunun çok dışında. Bu kızlar gerçekte de böyle olmalı dedirten bir doğallıkları hoşuma giden bir giyim tarzları var. Genelde gayet havalı görünüyorlar üstelik. Tamam, bazı sahnelerde şirinler aslında. Mesela masada yemek bekledikleri ya da birbirinin yüzlerine pasta kreması sürdükleri kısımlarda... Ama bu "bana bak ne kadar da şirinim buing buing!!" şirinliği değil, dozunda ve doğal bir şirinlik.   Üstelik seksi insan bulmanın oldukça zor olduğu bu piyasada Gang Kiz çıtanın oldukça üstünde bence XD (4 üyenin manken üç üyenin ise oyuncu geçmişine sahip olmasının bunda büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.).

 Kendi hayatında sorunlar yaşayan yedi adet kızın bir araya gelerek her şeyi arkada bırakmaları ve beraber dolaşırken yakınlaşmaları üzerine kurulu MV tıpkı T-Ara'nın Cry Cry'ı gibi oldukça uzun ve hiç de fena olmayan bir hikayeye sahip. Bir tanesinin geçmişini diğerleri kadar kolay arkada bırakamaması hikayeye hareketlilik katıyor. Sonradan sulu bir intikam sayesinde işler tatlıya bağlanıyor gerçi XD Ve en sonunda "Artık her şeyi bir kenara bırakabilirim. Hayallerimin peşinden gidebilirim" deyip geçmişlerinin yükünden sıyrılıyor hepsi. MV Milano'da geçiyor, yani sadece görselliği bile insanı eğlendirebilir. Yönetmen de bundan oldukça faydalanmış zaten. 

 Albüme ve şarkılara da değinmek gerekirse... İlk albüm "We Became Gang" 5 şarkıdan oluşuyor: Çıkış parçası olan Honey Honey, neden bilmiyorum aklıma 80lerin filmlerindeki disko sahnelerini getiren Tonight, gitar vuruşlarından hoşlandığım Super Love, açık ara favorim Shh, ve kpop albümlerinin olmazsa olmazı ballad kategorisini dolduran I Would Never Think of Goodbye. En favori şarkım Shh başta MissA'in Touch'ını hatırlatmış olsa da (ikisini art arda dinleyin gerçekten benziyorlar) ben bu şarkıyı Touch'dan daha çok sevdim. Sebebini ben de bilmiyorum sadece bir şekilde daha... dinlenesi geldi kulaklarıma. Grupta bana çok güzel gelen bir ses yok açıkçası. Albümü dinlerken hiçbir üyenin kısmında acaba kim söylüyor bunu diye düşünüp öğrenmeye çalışmadım çünkü. Ama çok kötü de değiller, yani söylüyorlar işte XD

 Gang Kiz bence geleceği olan, olması gereken bir grup. Kpop piyasasını havalı kızlara da ihtiyacı var artık. XD Gene de T-Ara ile çok paralel bir başlangıç yapmış olmaları önlerini biraz kesecek gibi görünüyor.

not: Bu yazı bana "Kız grupları hakkında hiç yazmıyorsun ama. Neden neden neden?" diye soran guzzi hatuna ithaf edilmiştir. XD Yazmayı planladığım SNSD TaeTiSeo yazısını da ona adayacağım. Gene de bunların yetmeyeceğini bildiğimden en sevdiği grup olan Wonder Girls'ün dönüşü için biraz daha sabırlı olmasını diliyorum. Çünkü onlarla ilgili yazım da minnettarlığımı göstermek için kendisine hediye edilecektir~hahahahahaha!!!!!

Debut sahnelerini izledikten sonra gelen edit: Gene bir kız grubu bir kpopseveri hayal kırıklığına uğrattı. Bunlardan adam olur demiştim, bunlar biraz daha farklı sanki demiştim ama buradan da izleyebileceğiniz debut sahnesinde görüldüğü üzere Gang Kiz de bütün kpop kız grubu klişelerinin kurbanı olmuştur. Koreografilerinde bir çok ünlü koreografiden alıntılar var mesela (SNSD Boys ve BEG Abrakadabra gördüğüme eminim). Yazık olmuş...

18 yorum:

  1. T-ara'da iyi degil ki bu kizlar da onlari ornek alip bisey olsun. Hem T-ara'yi yeni bir Snsd yapma projesi donuyormus gibime geliyor. Tahminen.
    Bu kizlar da yine sallama bir sarki ve afilli bir kliple cikmislar piyasaya. Lovey Dovey'de oldugu gibi. Ne bileyim, kocaman film gibi kurgulamislar klibi Cha Seung Won'u getirmisler, karanlik bir atmosfer falan ama sarki lobi dobi dobbi o-o-o-o ! Cok kotuydu.
    Ama kizlar gec cikis yapmislar, umarim daha iyi bir sarkiyla ve kendi stilleriyle ilerleyip isimlerini unutulmaz yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben T-Ara'nın tarzını severim, dinlenesi kız gruplarından biri bence. Asıl SNSD'den hoşlanmam bu yüzden umarım T-Ara SNSD'ye dönmez XD
      Love Dovey'i de severim~haha Aslında şarkı kendi içinde anlamlı; lovey dovey aşk oyunları için kullanılan bir tamlama sonuçta ve kızlar kendilerinin de buna sahip olmak istediklerini söylüyorlar. T-Ara'nın disko kültürüne göndermelerle dolu olan müziğini seviyorum. Tabi zevk meselesi bunlar.
      Aslında kendileri T-Ara'dan önce çıkmalıymış, onlardan önce eğitim almaya başlamışlar ama sanırım şirket bunları oyunculuk ve modellik alanlarına yönlendirmiş. İdol grupların yaş sınırı yakında 10a falan düşecek o yüzden ben böyle bir grup görmekten memnun oldum açıkçası.

      Sil
    2. T-ara'nin cok iyi sarkilari var dogru. Ama yapimci sirket zorla baska bir kaliba sokmaya calisiyor sanki bilemiyorum. Sesi ve dansi kuvvetli bu kizlari zorla bubblegum pop yapmaya itiyorlar, buyuk ihtimalle ellerinde de patlamaz. Asyalilar seviyor boyle seyleri.

      Sil
    3. CCM konusuna hiç girmeyelim, SME ile beraber en kötüler hanesine adını yazdırır çünkü. Kızları deli gibi çalıştırıyor, bütün T-Ara fanlarının da nefretini kazanıyor böylece.
      T-Ara çok da bubblegum değil ya, bence A Pink, Girls Day, SNSD falan girer o kategoriye. Bir tek Boo Peep rezaletti, onun dışındaki T-Ara şarkıları diğer gruplarla karşılaştırıldığında gayet kendine özgü.

      Sil
  2. Allah aşkına Wonder Girls'ü bana ithaf etme XD Ayrıca SNSD kızlarının bir kısmının söylediği twinkle hakkında da yazmamışsın yorum XD Oysa müzikal anlamda yazacak neeleeeer neleeeer var o şarkı hakkında auahuaha

    Kızlar hoşmuş cidden ama sevmedim ben şarkılarını.Bir Alex değiller neticede. T-ara konusuna ise katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim ben de Lovey Dovey'e feci derecede bayılıyorum :D Aslında o-o-o oh gibi ünlemler olan şarkıları sevmem ama sanırım koreografiden çok etkileniyorum :D %100 uyum!

      Sil
    2. Niye ya sen çok seversin Mucize Kızları XD
      Tabi tabi "parıldarım parıldarım ne yapayım" kesinlikle çok yüce bir ruhsal devinim esnasında ortaya çıkmış mükemmel bir eser hahaha Yalnız biliyor musun, o şarkı bana hayatımda ilk defa SNSD'den birinin şarkı söyleyebildiğini düşündürdü. Bütün ön yargılarını arkada bırakıp, pozitivizme gark olarak dinlediğinde şarkı söyleyebildiklerini fark edebiliyorsun. Gene de sözleri ve klibi sebebiyle asla dinlenmeyecekler listemde yerini aldı tabi ki. XD
      Ben de müziklerini değil imajlarını sevdim zaten. Ama gene de Shh'lerine bir göz at, o şarkı hoşuma gitti nedense.
      Lovey Dovey benim favori T-Ara şarkım :D Normalde şu shuffle muhabbetinden çok hoşlanmıyorum ama T-Ara versiyonunu defalarca izleyebilirim~haha Gerçekten çok uyumlular.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kuzu yeni yazını dün gece telden okudum :D bugün tekrar klıbı ızlemek için bloguna uğrayana kadar aslında adlarını 'gang girl' de, sen espriri mahiyetinde 'gang kız' diyosun sandım hehe ay hala gülüyorum kendime T-ara nın bir çok klıbı arşivimde mevcut ama izlemişliğim yok :D o yüzden çok fazla tarzlarınıdan haberim yok klip eğelnceli gibi ama şarkının ahım şahım bi hali yok :D yine güzel ve yerinde bi yazı olmuş canım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle sanmıştım ilk ya XD Cahiliz sanırım...

      Sil
    2. Ahahahha!! Ortada öyle bir espri varsa bile ben değil CC Media yapmış XD Gerçi ben de Gang'i anladım da Kiz'in ne demek olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Nereden buluyorlar bu isimleri hiç anlamıyorum. @_@

      Sil
    3. hahaha :D Ben de hep merak etmişimdir, Monday Kiz diye bir de erkek grubu vardı^^

      Sil
    4. bu konuda tek yanlış anlayanın ben olmadığımı görmek güzel :D

      Sil
  5. T-ara'ya pek benzetemedim ben:P Honey Honey şarkısını pek sevmedim, fondaki müzik kızların sesini çok bastırmış ama Shh şarkısı hoşmuş cidden. :) Yine de vokal olarak She'z- My Way'i daha çok tutum ama tarz bakımındansa Gang Kiz çok daha özgün. Yine de dinledikçe alışacağım bir grup sanırım öyle bir dinleyişte etkili olabilecek bir grup olmadı benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi misin şaka mı yapıyorsun? XD
      She'z My Way benim kız gruplarıyla ilgili sevmediğim her şeye sahip, o yüzden direkt çöp kutusuna gönderdim kendilerini. Acımasızca mı? Biraz...
      Açıkçası biraz önce Gang Kiz'in debut sahnelerini izledim ve büyük hayal kırıklığına uğradım. Klipteki havalı hallerinden ve tarzlarından eser yoktu, bütün kpop kız grubu klişelerine gömülüp kalmışlardı. O yüzden bilmiyorum, eskisi gibi güvenim kalmadı kendilerine... Bunların önü açık olmalı diyemiyorum şu anda.

      Sil
    2. Ciddiyim :D Klibi izlemedim ama ses bakımında daha iyi geldi^^ Cici kız numaralarını ben de sevmem zaten:) Yeni çıkan gruplara da hemen ısınamam çok yetenekli olmadıkça o yüzden ikisini karşılaştırınca ses açısından She'z çok daha iyi geldi bana ^^

      Sil
    3. She'z konusu için dememiştim onu, Gang Kiz'i T-Ara'ya benzetememen konusu için demiştim~haha
      She'z'e ses açısından pek dikkat etmedim aslında, ama genelde kadın seslerinde tiz tonlardan hoşlanmıyorum onlardan birisi de öyle olunca... Tekrar ama sadece şarkıyı dinleyeceğim sanırım :D Klibi izlersem gene aynı şeyleri düşüneceğime eminim çünkü XD
      Gang Kiz'de güzel bir ses olduğunu ben de düşünmüyorum zaten.

      Sil
  6. Rising prices for gas, electricity and other basics of the cost of living mean that many people are finding
    their budget stretched more than in the past. These sorts of loans are extremely popular especially in
    the UK, a country whose economy is starting to
    shake. The first things you'll want to pay each month before anything else are the necessities--food, housing and utilities.

    Here is my weblog - Payday Loans UK

    YanıtlaSil