8 Mayıs 2012 Salı

Block B Gerçekten Geri Döndü Ama...

 Daha dün Block B beybileri hakkında "yirim sizi ben, şebekler" temalı bir yazı yapıp dönüşlerini sabırsızlıkla beklediğimi söylemiştim. Ve herhalde blogumu okuyor olacaklar ki, bugün hemen yeni bir mv çıkarıvermişler.... de çıkarmaz olaymışlar keşke.

 Bu sefer seçilen (daha doğrusu böyle bir mvye kurban edilen) şarkı eski şarkılardan "Action"ın remix versiyonu. Action'ı seven bir insanımdır normalde. "Uhhlala uhhlala uhhlala uhlala" dedikleri kısım Nalina sayesinde öğrendiğimiz Goril dansının upgrade versiyonunu uygulamamıza olanak sağladığı için belki de XD Remixini ise çok sevmedim, çünkü ben istisnalar olsa da fazla remix seven bir insan değilim. İlk işaretlenen şık, ilk akla gelen çözüm, bir albümün ilk kapağı (burada Heartbreaker'ın ilk coverını ve eşsiz tasarımı saygıyla anıyoruz) ve bir şarkının ilk versiyonu daha doğru/iyi oluyor genelde.
 İşte, bu şarkıyla tamamen alakasız ve nasıl bir mantığı olduğunu anlayamadığım bir MV bugün izlediğim şey. Kamera açıları konusunda berbat olan bir kameraman (ki bence KBSde çalışmışlığı var çünkü oranın da kameramanları bütün showu rezil etme potansiyeline sahip. Ama Key'e aşık olduğunu düşündüğüm meçhul kameraman hariç, onu seviyorum. Adam sürekli Key'i çekiyor eee bu kadar Keymera da beni mest ediyor tabi ki XD) bir türlü anlamını çözemediğim bir sürü rüzgar gülü ve P.O. hariç havalı hallerinden eser kalmamış olan Block B elemanları... Bütün bunların birleşmesiyle her yerinden amatörlük akan bir mv olmuş "Action RMX". Tek güzel bir noktası var benim gözümde: Zico MVde yok. Eğer Taeil'in (parmaklarını ekrana uzatıp gözümüzü oyma çabası içine girmiş gibi görünen bereli eleman) yaptığı zırvalığı Zico'nun yaptığını görseydim kalbim fangirl hayallerinden birini daha feda etmek sebebiyle büyük hüzünlere gark olacaktı.

MVnin böyle kötü olması için benim bulduğum açıklamalar şunlar ki içten içe hepsinin azıcık doğru olduğunu düşünüyorum:
1. Stardom Entertainment mali sıkıntıda. Ki imkansız değil çünkü önceki yazıda bahsettiğim Tayland olayı sadece Block B'yi değil onları da uçurumun eşiğine getirdi. Ama parasal açıdan zor durumda olmaları daha yaratıcı bir MV çekemeyecekleri anlamına gelmez. Mesela sadece kamerayı çocukların eline verseler ve saçma sapan selfcamler yapmalarını sağlasalar bile çok daha iyi bir mv olurdu. Bknz. M&D~Close Ur Mouth. Çok da karmaşık bir mv değildi, fazla masraflı olduğunu da zannetmiyorum ama izlerken çok eğlenmiştim zamanında. Heechul ve selfcami  ile arada çıkan Chocoball üyelerini izlemek insanı gülümsetmeye yetiyordu. XD
2. Block B yaptığı hatadan sonra kaba ve saygıdan yoksun olmakla suçlandı. Bu yüzden daha şirin ve basit bir imajla dönüp hep gülümseyerek eski yerlerini geri kazanmaya çalışıyor olabilirler. En azından şirket onları buna zorluyor olabilir. Ki bu bağlamda hasta olduğu için bu mvde yer alamadığı söylenen Zico'nun aslında hasta olmadığı ve şirketin başkanıyla yeni imajları konusunda kavga edip  "Bir daha  da bu MVde oynamam" diyerek kapıyı çarpıp gittiği şeklinde paranoyak bir kahramanlık hikayesi geliyor aklıma. Tamam, tamam, saçmaladığımın ben de farkındayım XD Ama gene de... Why not? (Ahh, o Samsung Card reklamlarını izlemeyecektim zamanında~haha )
3. Şirket Block B'yi kendi elleriyle yok etmeye çalışıyor. SMden ve bazı JYP-2AM olaylarından biliyoruz ki bu ihtimal dışı değil.

 Uzun lafın kısası... Olmamış be Stardom!!! "Olmamış be Block B" demiyorum çünkü zamanında gayet havalı imajlarla karşımıza gelmiş çocukların kukla misali onlara ne denirse onu yaptıklarının gayet farkındayım. Onların böyle desteğe ve arkalarında durulmaya ihtiyaçları olan bir zamanda Block B'yi bu kadar basit bir MVyle piyasaya çıkaran Stardom sadece gruba zarar vermiyor, kendi maddi durumunu da baltalıyor bence. Çünkü Block B'yi tanımayan biri bu MVyi görse, "kim bu youtube kaçkını amatörler" der ve bir daha grubun yüzüne bile bakmaz. Şirket ne olursa olsun Block B'nin arkasında durmalı ve bu zorlama zırvalık yerine, zaten onların karakterinin bir parçasıymış gibi görünen sert imajlarını desteklemeliydi. Eğer insanları bir şeyi kabul etmesi için zorlamazsan asla kabul etmezler sonuçta. Yazık olacak Block B'ye çok yazık...

14 yorum:

  1. 28. saniyesinde izlemekten vazgeçtim yorum yazıyorum.
    Bir kere lider olmadan klip çekmek nedir arkadaşım?
    İkincisi o mankenden bozma çocuğu hiç sevmiyorum. Yeteneksizin önde gideni, canlı performans esnasında bile gayet pısık, kolunu kaldırası yok. Klipte de aklı sıra seksi mi olmuş öyle bakınca?
    Gerçekten çok dandikmiş yalnız klip XD Jay Park'ın dandirik kliplerine benzemiş. Bir kere gözden düştüler mi musluklar tamamen kapatılıyor demek ki.
    Bence dağıtsınlar Block B'yi. Zico her şekilde yolunu bulur XD B.O'ya yazık olacak diye üzülüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sonuna kadar katlandım. :S Ama bir daha asla dönüp bakma gibi bir niyetim yok XD
      Ben Zico'nun senaryoyu okuyunca bu zırvalıkta kesinlikle yer almayacağını söylediği şeklinde bir fanteziye sahibim~haha İmkansız değil bence XD
      Öncelikle mankenden bozma çocuk hangisi?~haha Ben en çok Daeil'den hoşlanmam, gruba yakışmıyor bence, diğerlerine karşı da nötrüm, çünkü onlar tarzı birazcık daha kıvırabiliyormuş gibi. Gene de Block B=Zico ve biraz da P.O. benim gözümde XD Grubu bu ikisi için takip ediyorum.
      Zico her şekilde yolunu bulur da P.O'ya gerçekten yazık olur. Bence P.O. ve Zico'yu sub unit olarak çıkarsınlar. Sonra tutunca da o ikisi yollarına öyle devam etsin XD

      Sil
    2. Ortada bir senaryo olduğuna inancım gayet zayıf. Ama Zico'nun reddetmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum. Neticede buradaki şarkıcılar şirketlerin kölesi bir nevi. Şirket Zico'yu bitirmeye çalışıyorsa da kendilerine şu soruyu yöneltiyorum "İnsan bindiği dalı keser mi?"
      Kendilerini canlı izleme şerefine nail olmuş biri olarak Zico P.O ve Nanrina'da tizden No no diyen çocuk hariç gerisini gereksiz buluyorum.
      Evet grubun çöpünü açıklıyorum: Jae Hyo. Gerçekten rezalet bir çocuk. Benim izlediğim performansta elini kolunu kaldırmaya mecali yoktu. Tırıs tırıs yürüdü arada ellerini kaldırdı falan.
      Tamam abartıyorum.
      Gerçi Zico ve P.O'nun enerjisinin yanında hepsi sönük kalıyor ama. Bu çocuk sümüğümsü. Amma saydım yaa XD

      not: Gıcık olduğum çocuğun ismini ararken Zico'nun profilinde boyunun 182 yazdığını okudum XD Külliyen yalan.

      Sil
    3. Onaylanması ve belge olarak tutulması için şirkete bir şey vermeleri gerekiyor sonuçta. Bahsettiğim "senaryo" oydu. XD
      Kesebiliyorlar vallahi, çünkü nasıl olsa denizde balık çok. Suju'nun en yakışıklı elemanını (tamamen şahsi görüşüm tabi ama Siwon falan Hangeng'in eline su dökemez) postalamıştı SM zamanında, geçmişte kalması gereken bir olay yüzünden aslında gayet popüler olan Jay Park'a 2pm üyesiyken yapılanlar da malum. Yani bu piyasa birinden kurtulmak istediği zaman ne kadar zirvede ya da yetenekli olduğunu şu kadarcık (baş parmağımla işaret parmağım neredeyse birbirine değmek üzere) umursamıyor.
      Ben de manken kılıklı deyince odur diye düşünmüştüm ama gene de Kyung da olabilir diye sormak istedim XD
      O profiller zaten~haha Bizim GDnin boyu da 177 yazıyordu ama aslında 167ymiş kendisi. SMinkiler de tamamen yalan, ki SME elemanlarının hepsi şu iç topuk denen zırvalıktan kullanıyor, bu yüzden hepsinin en aşağı 4-5 cm fazlası var üzerinde~haha

      Sil
  2. yazını okuyalı baya oldu telefondan girip okumustum ama mvyi izleyememistim sonunda geldim ve izledim gerçekten dediğin gibi çok basıbos bi klip olmus hehe biz ordan burdan fırlayan, takla atıp amuda kalkan dansçılara öyle alıstık ki, bu klip çok bos geldi hehe herkes kafasına göre takılıyo da, sırası gelen bastan savma sarkının kendine ait kısmını söylüyo tarzında olmus :D gerçekten heechulun klibini tercih ederim :D

    YanıtlaSil
  3. Siz ne kadar gaddar ve kötü kalpli insanlarmışsınız ya.
    Kendinizi ne sanıyorsunuz. Hiç bir zaman bir emeğe böyle bir yorum görmemiştim, görmez olaydım. Yazmışsın ya sabırsızlıkla bekliyordum Kliplerini diye. Ama sonra döndüğünüde görüyorum. İşte zaten böyle bir BBCye ihtiyacı yok Block B'nin.
    Yazık ya okudukça ellerim ayaklarım titredi. Ne kadar tanıyorsunuz da böyle rahat hareket ediyorsunuz anlamış değilim. Yazık yazık, umarım bir gün gelir ve sizinde böyle büyük emek harcadığınız bir emeğinizi çöpe atar birileri. Bu kim olursa onu başımda taşıyacağım. Emek ya emek nasıl böyle laflara maruz kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sizin yorumunuzu okuyunca benim elim ayağım titredi. Ben Block B'yi gerçekten severim yaptıkları çoğu işin de iyi olduğunu düşünüyorum. Zico ve Kyung'un predebut çalışmalarını kaç defa dinledim bilmiyorum bile. Son albümlerine bayıldım, hatta gruba destek olmak istediğimden aldım ve bugün geldi. Ama bu demek değil ki sevdiğim birisi kötü bir iş yaptığında eleştirmeyeceğim.
      Lütfen söyleyin bana bu MV sizin tanıdığınız Block B'yi tanımlıyor mu? Sırf bir grubu seviyorum diye onların yaptığı hiçbir şeyi eleştiremeyip herşeye kafa mı sallayacağım? İşte ben kpop fanlarının bu fanatikliğini anlayamıyorum.
      Bu MVye emek harcandığını hala düşünmüyorum. Şarkıyı sevdiğimi belirttim zaten ki Block B'nin asıl emek harcadığı şey odur. Ve kimin BBC olup kimin olamayacağına karar verecek yetkiyi nereden aldığınızı çok merak etmekteyim.
      Nefretinizi ve yobazlığa varmış bağlılığınızı alıp gidin lütfen. Block B'nin asıl bu kadar kör fanlara ihtiyacı yok.

      Sil
  4. Bu düşüncelerini ilk yazdığınız zamanlar okumuştum, sonradan biraz değiştirme yaptığınızı da gayet iyi biliyorum, siz merak etmeyin Block B nasıl fanlara sahip olabilir ben çok daha iyi biliyorum. O Klip çekilmişse bir emek harcanmış deniliyor değil mi?! O klip varsa bir emek var demek öyle değil mi? Çekilmiş mi değil mi? Skandallardan sonra onca şeyden sonra hala ayakta durmaya çalışıyorlar değil mi? Şirketleri çok mu zengin ki skallarda hemen sonra hadi kalkın klip çekelim yeni albüm yapalım desin. Sırf Zico yok diye boş boş şeyler yazmışsınız. 'Zico kesin şirkete isyan edip yok ben klipte oynamam gibisinden' Daha önce böyle yazıyordu şimdi değiştirmişsiniz hala öylemi bilemem ama bu yazdıklarınızı ilk okudğumda saat şimdiki gibi geçti ve uyuyamamıştım. Sıradan bir fanım evet belki Block B'nin böyle bir fana ihtiyacı olmaya bilir ama benim onlara ihtiyacım var. Sert tepki verdiğimin gayet farkındayım fakat şimdi ve daha önce yazdıklarınız farklıydı yanılıyor muyum??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Çok daha iyi biliyorum" Hay Allah Türkiye Block B fanları yetkilisine denk gelmişim de haberim yokmuş?!
      Hayır hala öyle yazıyor geçmiş ya da şimdi o zamanki düşünecelerimi değiştirecek kadar kendine güvenmeyen bir insan değilim. Tabi gerçekten yanlış olduğunu düşünmüyorsam... Ki sizin içinde bulunduğunuz tavır da beni buna ikna edecek kadar mantık içermiyor.
      Çok merak ediyorum acaba son dönemlerde verilen Block B röportajlarını hiç dinlediniz ya da izlediniz mi? Çocuklar "8 aylık bir aradan sonra geri döndük" diyorlar. Nalina bu senenin Şubat ayında çıkmıştı ve Block B Şubat ayı boyunca onun tanıtımlarını yaptı, yani aktifti. Ekimle Şubat sonu arasında 8 ay var, değil mi? Yani siz benden grubun bile comeback olarak saymadığı bir şeyi comeback olarak kabul etmemi mi bekliyorsunuz?
      "Block B'nin asıl böyle kör fanlara ihtiyacı yok" biraz o anki sinirle kurulmuş bir cümleydi (resmen beddua ettiniz sonuçta) açıkçası bunun için özür dilemem gerektiğini düşünüyorum. Sizin aksinize hiç kimsenin kimin neyi olacağına karar vermek bana düşmez.
      Önceki ve şimdiki yazdıklarımla bu yazı ve Blockbuster yazısını kastediyorsanız evet farklı, çünkü ikisindeki Block B farklı. Ama bu yazısını kastediyorsanız hayır, daha önce de söylediğim gibi yazım üzerinde hiçbir değişiklik yapmadım ve yapmayacağım da... Bu yazı ben tam MVyi merakla açıp izledikten ve hayal kırıklığına uğradıktan sonra kaleme alınmıştı ve o an ne düşünüyorsam tamamen onu içeriyor. Sırf aylar sonra tutkulu bir fan itiraz etti diye değiştirecek ya da yumuşatacak değilim.
      Son olarak umarım bu tartışma burada son bulur çünkü ne benim ne de sizin ikna olmaya niyetiniz yok.

      Sil
  5. Bütün o emeksiz dediğiniz yorumları filan atladım hadi de, Bazı arkadaşlar JaeHyo hakkında "Gruptaki Çöp" demişler. Neden bir "Çöp"? Size göre orada çok mu boş kaldı? Ya da ne bileyim nesi hoşunuza gitmedi JaeHyo'nun? Belki sahneye çıkmadan önce çok yoruldu? Belki başka şeyler oldu? Belki morali bozuktu o yüzden ne yapacağını düşünemedi? Madem böyle, gruplarda "Çöp"ler var o zaman mutlaka sizin sevdiğiniz grupta da bir "Çöp" vardır. Mesela gruplarda şarkı kısımları az olan ve genelde danslarda arka tarafa atılandar da çöp demektir, veya grubun yüzü olanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfetmişsiniz atlayarak, gerçekten anlayışınız için çok teşekkür ederim.
      Jaehyo'nun "çöp" olduğunu düşünen ben değilim, performanslarını canlı olarak izleyen arkadaşım fazla hareketsiz bulmuş ve böyle bir yorum yazmış. Çok merak ediyorum, büyük ihtimalle Block B Turkey'in facebook sayfasında üstteki yorumların da sahibi olan kişinin yazdığı yanlı bildiriyi okuyarak buraya gelmiş olan siz başkalarına ait olan düşünceleri kontrol etmemi nasıl bekliyorsunuz?
      Açıkçası ben de bir çok kpop grubunda (ki aralarında gerçekten sevdiklerim de var) gereksiz olan kişi ya da kişiler olduğunu düşünen bir insanım. Jaehyo bunlardan biri midir? Şu anki haliyle benim gözümde hayır. Umarım yorumunuzu yanıtlayabilmişimdir. Ve gene umarım o sayfada paylaşılmış bildiri sayesinde üzerindeki yoruma kanarak buraya gelen bir kişi daha böyle nefret kokan bir yorum yazma zahmetine katlanmaz, çünkü gerçekten yazım yerine başka şeylerin konuşulmasından sıkıldım artık.

      Sil
  6. Ben sırf Block B fanıyım diye buraya bunları yazmıyorum, Block B'nin değil her emeğe öyle diyorum.
    Bir işin içinde emek varsa ona kesinlikle sert tepki veririm emek göz ardı edilirse. Biraz emeği harcamak biraz Block B fanlığım sanırım çıkardı bu yazdıklarımı ama arkasındayım, Block B turkeyde paylaştım evet herkes görsün istedim, bir cümlesini bile mi değiştirmediniz buna inanmamı lütfen beklemeyin dediğim gibi okudum ve yatağıma geçtim inanın uyuyuncaya kadar aklımdaydı uyumakta mümkün değildi ya.
    Dediğim gibi bir emeğin böyle göz ardı edilmesine daynamıyorum, en haz etmediğim şey bu yani saçma ya. Sonuçta sen bu yazıyı yazıyorsun ya onda bile emek harcıyorsun, ne yazıcam sert olmayayım sinirlenmiyim kimsenin kalbini kırmıyayım. Karşımdakini tanımıyorum yaşı benden büyük mü küçük mü. Bilmiyorum burada Block B söz konusu ki zaten beni tanıyanlarda ne kadar fanatik bir fan olduğumu bilirler. Bakın dediğim gibi kırıldığınız bir noktada olduysa ben özür dilerim özür dilemek o kadar zor bir şey değildir. Ama yazınızda değişiklikler var bunu anlayabilirim çünkü okudum baştan sona.

    YanıtlaSil
  7. Cık cık cık cık böyle güzel bir yerde böyle tatsız şeyler okumak ne acı. Sadece tek birşey söylemek istiyorum konuya dahil olupda seviyezileşmek istemediğim için oda. Nymphe asla söylediği şeyleri değiştirecek bir insan değildir. Ne demişse o. Ki şu k-pop fanları içerisinde de ondan bilgili bir k-pop takipçisi olduğunu sanmıyorum. Değiştirmedim diyorsa değiştirmemiştir. Böyle çocuk çocuk ama değiştirdin biliyorum tarzı suçlamalarınızı, sersenizşlerinizi lütfen gidin başka bir yerde yapın çok istiyorsanız. Sizin saçmalıklarınızı okumak zorunda değiliz...

    YanıtlaSil
  8. Ben zaten o sözleri bu yazının sahibine yazmadım. O yazılanların sahiplerine karşı yazdım. Üstünüze alınmanıza gerek yoktu.

    YanıtlaSil