5 Ocak 2013 Cumartesi

Block B ve Stardom Davası...


  Evet... Aslında şu anda lafa neresinden başlayacağımı bilmiyorum. Dün bir yıldan fazla zamandır takip ettiğim (debutlarından beri değil Zico'nun mixtapeini elime geçirip "Acaba şimdi neler yapıyor bu çocuk?" dediğimden beri grubu dinliyorum) ve beni tanıyan bazılarının bildiği üzere fena halde düşkün olduğum Block B şirketi Stardom'a sahneye adım attıklarından beri hiç para alamadıkları bir de üstüne dolandırıldıkları için anlaşmalarının feshini isteyen bir dava açtı. Ve ben de dahil olmak üzere bütün fanlar şok oldu.

 Aslında olaylar sakinleştiğinde (daha doğrusu bizzat kendim sakinleştiğimde) bu konu üzerine yazı yazacaktım ama... Kendime engel olamadım. Bir şekilde içimi boşaltmalıyım, anlıyorsunuz ya... Bu yüzden dedikodular yerine yapılan resmi iki açıklamaya (birisi Stardom'dan birisi Block B'nin anlaştığı hukuk firması Shinwon'dan) ve tamamen benim kişisel kuruntularıma dayanan bir yazı yazmaya karar verdim. Alt mesajı aldınız değil mi? Bunlar benim "kişisel" tahminlerim. İleride hiçbirinin doğru olması ihtimali yok yani. Olay çok yeni, Block B üyeleri konuşmayacaklarını açıkça belirtip her şeyi hukuk firmalarına bırakmış gibiler ve Stardom ile hukuk firması birbiriyle gayet çelişkili şeyler söylüyor. 

Dava Neden Açıldı?

 Davanın açılma sebebi basitçe şu: Kontratlarına göre her ayın 25inde daha sonra gelen düzenlemeye göre de üç ayda bir gene 25'inde ödeme alması gereken Block üyeleri Stardom'dan hiçbir şekilde ödeme almadı ve bir de bunun üstüne CEO olarak adı geçen Lee diye birisi (Stardom'a göre ise adam CEO olduğuna dair yalan söylemiş) ailelerini neredeyse 118,000 lira kadar dolandırdı. 

 Öncelikle üyelerin ödeme almaması olayından bahsedelim:

 Açıkçası kpop piyasası ile ilgili bir çok kişinin bildiğini düşündüğüm bir gerçek var: Normalde idoller eğitilmeye başladıklarında (neredeyse iki yıl kadar) yani trainee olarak bir şirkete girdiklerinde bir anlaşma imzalarlar. O andan itibaren aldıkları her ders, şirketin kullandıkları her imkanı hanelerine borç olarak yazılır. Eğitimlerini tamamlayıp debut yaptıklarında ise şirket bu borçları temizlenene kadar idollere ödeme yapmaz; sadece yurt verir, yaşam masraflarını karşılar falan. Büyük şirketler eğitim süresince de yurt verebilir (mesela SM ve YG gibi), ayrıca kişiden hiçbir para almazlar, ama görece küçük şirketler ilk girişte de idol olmak isteyen kişiden eğitim masrafı talep edebilirler. Bu bağlamda Block B'nin ödeme almamış olması gayet normal sayılabilir. Ama mesele şu ki hem Stardom'un hem de hukuk firması Shinwon'un açıklamalarında yer aldığı üzere debutlarından yani Nisan 2011'den itibaren Block B'ye ödeme yapılacağı anlaşmalarında net olarak belirtilmiş.

 Bunu zaten kabul eden Stardom ödeme yapmamasını "ama hiç para kazanmadık ki.." şeklinde açıklıyor. Nasıl yani?! Tamam, Block B hiçbir zaman aşırı büyük bir grup olmamıştır, şirketin bütçesine zilyonlarca Won akıtamayacağını hepimiz biliyoruz ama nasıl para kazanmamış olabilirler? Malum Tayland olayından sonra bile herkesin zannettiği ve şirketin iddia ettiği gibi boş durmadılar. Diziler için OSTler hazırladılar, Japonya'da etkinliklere katıldılar, 2012'de yaz sonu civarı BBC World Camp diye biletlerinin pek de yabana atılmayacak fiyatlara satıldığını okuduğum bir fan kampı düzenlediler, bu arada fan meetingler devam etti, fanlar bizzat şirkete para gönderdi, Zico ve Kyung'un yazdıkları şarkılar için alacakları copyright hakları var... Nasıl tek bir  Won bile kazanamamış olabilirler? Üstelik şirketin son comeback için cebinden bir kuruş bile çıkarmadığı, başta P.O. olmak üzere her harcamanın üyelerin ve bazı çalışanların kendi cebinden yapıldığını düşünürsek... Buradan bir "fuck you Stardom" demek istiyorum, dilimi mazur görürseniz.

 Bir de şu CEO mu menajer mi olduğu belli olmayan Lee'nin yarattığı kargaşa var. Stardom gene üyelerden para aşırıldığını kabul ediyor ama olayı şu şekilde açıklıyor:

"Menajer olarak işe alınmış ve yanlışlıkla CEO olarak ismi kullanılmış olan Bay Lee'nin bazı üyeleri dolandırdığı doğrudur.
 Bay Lee üyelerin ailelerini olduğu kadar ajansı da dolandırmıştır ve üyelerin aileleriyle ayrı ayrı buluşup hem onlardan hem de ajanstan aldığı parayla ortadan kaybolmuştur.
 Ajans bu durumu gecikmeli olarak öğrenmiş ve ve o zamanlar üyelerin aileleri gruba bir zarar gelmesinden çekinerek yasal bir harekette bulunmamaya karar vermiştir.
 Bay Lee'nin başka bir kurbanı kendisi hakkında dava açmıştır ve biz de kısa zamanda yakalanmasını ummaktayız."

 Öncelikle üyelerin aileleri nasıl çocuklarının çalıştıkları şirketin CEOsunun kim olduğunu bilmez ve kandırılabilir? Ayrıca nasıl bir şirket yalnışlıkla birini CEO olarak anabilir? Şirket CEOsunun fakir kızı tavlamak için çalışan gibi davrandığı bir tür dramada mı yaşıyoruz biz? Yerine de menajerlerden biri CEO oluyor falan... Ahh, cidden çıldıracağım.
 Avukatlık şirketi ise bu açıklamanın gerçeklikten uzak olduğunu, Stardom'un bir çok sebepten dolayı güvenilmeyeceğini ve her şeyin mahkeme salonunda ortaya çıkacağını söyledi. Henüz davanın ne zaman görüşülmeye başlanacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı ki Shinwon tarafından üyelerin medyaya demeç vermeyeceği açıkça belirtildiğinden büyük ihtimalle dava görüşülmeye ve avukatlar açıklama yapma zahmetine katlanana kadar daha fazlasını bilemeyeceğiz. Ben hepinizin yerine kafayı yerim, merak etmeyin.

Twitter Hadisesi ve Stardom'un Sitesinin Çöküşü

 Fandom zaten hiç beklemediği bu haberle dumur olmuşken Zico'nun twitterındaki tanıtım bölümünden Block B ismini silmesi bir de üstüne Park Kyung'un içinde Block B içeren nickini "ParkKyung1992" (daha yaratıcı olabilirdin kuzum :P ) olarak değiştirmesi daha da büyük olay yarattı. Bazı fanlar bunu grubun dağılmasının kesin belirtisi olarak düşünüp yas bayraklarını göndere çekerken, bazıları iki üyeye küfredip sinirini çıkarma ve sonra da fandomu terk etme yoluna gitti. 

 Oysa bence olay şu: Bildiğiniz üzere kpop eğlence şirketleri grupların isimlerininin de sahibi. Yani Block B'yi ortaya koyan şirket olarak Stardom pekala "Block B" isim hakkının da sahibi olabilir. Bu sebeple şirketten ayrılmaya kesin olarak kararlı görünen üyelerin artık şirketle bağlarını tamamen koparttıklarını göstermek için böyle bir eylemde bulunmalarında hiçbir şaşırtıcı yan göremiyorum ben. "Eee o zaman diğer üyeler neden yapmadı?" mı diyorsunuz? Ne bileyim? Büyük ihtimalle twittera uğrama zahmetine katlanmadıkları içindir XD

 Bir de gecenin ilerleyen saatlerinde Stardom'un sitesi çöktü tabi... Bu cümleyi yazarken nasıl sırıttığımı bir görseniz... Nihahaha fangirl kalbim güya ellerinde para yokken yaptırdıkları o yepyeni binalarının çökmesini istiyor aslında da... Bir an için kendimden korktum. Kore'de olsam Stardom binasına yumurta atmaya gider miydim ki? :P

 Bundan Sonra Ne Olur?

 Açık ve net: Bilmiyorum. Beynimde dünden beri tonlarca tahmin dolanıyor; bir an daha iyi bir şirkete geçip çok daha iyi olacaklarını düşünürken, sonra "kesin dağılacaklar" deyip kendi kendimi bunalımdan bunalıma sürüklüyorum. Hatta bir arkadaşla beraber oturup bütün şirketleri inceledik acaba çocukları nereye yerleştirsek de sonsuza dek mutlu yaşasalar diye ("YG'ye girsinleeer!" diyecekler... Lütfen oturup iki saniye bunun ne kadar imkansız olduğuna dair düşünün de beni burada 10 madde falan sıralamak zorunda bırakmayın.), bir başkasıyla da bir ihtimal dağılırsalar kariyerlerinin ne yönde ilerleyeceğini konuştuk ben yastığıma sarılmış alt dudağımı titretirken. Ama şu anda bir arada hareket etmelerinin umut verici olduğunu düşünüyorum ben. Üstelik ne kadar asi görünürlerse görünsünler Uzak Doğulu olarak fena halde plancı olduklarını düşündüğümden ve biz bilmesek de şirketle sorunları uzun süredir devam eden bir şey olduğundan bu yola hazırlıksız girdiklerini de zannetmiyorum. 

 Aslında tuhaf bir şekilde bu işin iyi bir tarafı da oldu gibi üstelik: Önceden beri Block B'yi kaba olmaları sebebiyle taşa tutan Koreli netizenler şu anda genel olarak onların yanında. Tayland'da az miktarda bir bağış önerip olay yaratmış olan Zico için bile "büyük ihtimalle o anda o kadar parası vardı gerçekteeeeen" diyerek sempati gösteriyorlar. Block B bir gün içinde saygısız kötü çocuklar mevkiinden, mazlum zavallı yavrucaklar kademesine yükseldi sanki. Eğer bu dava Block B adına iyi sonuçlanır ve bir şirkete de kapağı atmayı başarabilirlerse çok daha iyi bir yere gelme şansları olabilir (Dün geceden beri Amoeba hakkında hayaller kuruyorum ben... Bir kenarda Primary ile beste yapan Zico ve Kyung, bir yanda Simon D'ye nasıl body wave yapılacağını gösteren U-Kwon...Ah, böyle bir şey olsa huzur içinde ölebilirdim *-* ).

 Şimdi geri döndüm okudum da aslında dün geceden beri fangirl yanım sayesinde sinir krizi üstüne sinir krizi geçirdiğimi, bana söylenen her lafı Block B'ye çekip dram yapmak suretiyle insanlara eziyet ettiğimi, başka bir şarkıcının mixtapeini dinlerken bir an için şarkıdan Zico çıkınca neredeyse ağlayacağımı, yani direkt bunalımda olduğunu düşünürsem gayet sakin bir yazı yazmışım. Aferin bana... :P 
____________________________________________________________

 Bu arada...Bu ay beklediğim sadece iki kpop comebacki var onlar dışında kpop hakkında bir şeyler yazacağımı zannetmiyorum. Bu sebeple gerçekten dinlediğim müzisyenlerden (fark ettiyseniz müzisyen dedim) bazılarını tanıtarak devam etmeyi düşünüyorum. Zaten bu konuda beni dürten bazı insanlar da var. Belki sevdiğim kpop gruplarının farklı açılarını anlatan yazılar da yazarım, şu anda bilmiyorum açıkçası. Her neyse... Öyle işte.

 Aslında bugün bitirdiğim Zion T. yazımı postalayacaktım ama Block B olayı hakkında yazı yazma isteği duyunca kaldı. Onu da gecenin ilerleyen saatlerinde ya da yarın göndermeyi düşünüyorum. 

25 yorum:

  1. Öncelikle Stardom cehennemin dibine gidebilir! Daha yaratıcı yalanlar uydurmalılardı. Ya da uyduramıyorlardı madem bir Türk'ten ya da Çinli'den falan yardım isteyebilirlerdi :D

    İş dünyasında dürüstlüğün en önde geldiği Kore'de adamların yalan söylerken bu kadar saçmalamasını garip bulmuyorum XD

    Twitter hesaplarından Block B ismini kaldırmış olmalarına içerleyen, kızanlara anlam veremiyorum. Bir an kendilerini onların yerine koyup düşündüler mi acaba? Bir sene boyunca -belki daha fazla- eşek gibi çalışıp hiç maaş alamadıklarını ve bu esnada sürekli işi gücü ünlülerin her adımını takip etmek olmuş insanlar tarafından -yetmezmiş gibi bir de başka idollerin de olaya karışması var- linç edildiklerini, topa tutulduklarını... Bence bu kadar süre dayanmaları bile bir mucize. Attıkları her adımın arkasındayım! Tabii ki bu kadar ateşli desteklememin en büyük sebebi bu adamların müziğini seviyorum! Cidden seviyorum.

    Seninle daha dün konuştuk sanıyorum Block B'nin Zico, P.O, Taeil ve Kyung'dan oluştuğunu düşünüyorum. Diğer üçü bana göre olmasa da olur :D Özellikle mankenlikten gelme çocuğun gruba sadece güzel bir görüntü olsun diye konduğuna inancım tam. (Bana göre yakışıklı bile değil ya neyse) Bu fikirlerim ışığında farketmişsindir ki Block B'nin yukarıda saydığım 4'lüsü yollarına devam etse, öbür 3'ü kafalarına göre takılsa benim için sıkıntı olmaz :D

    Block B'nin YG'ye geçmesini istemiyorum. Aklımın ucundan dahi geçmedi. Zaten YG'nin de böyle bir şeyi aklından geçirdiğini sanmam. Çünkü adı üstünde adamlar family! Beraber büyüyor bu insanlar. Burada hazır yapılmışı var diyip koyamazsın ki adamların arasına bu çocukları.

    Bir de Zico'nun ultra-yetenekli bir rapper olması söz konusu. YG sanatçılarından hiçbiri benim gözümde onun kadar iyi rapper değil. Evet GD kpop endüstrisinin dahi çocuğu olabilir ancak iş rap yapmaya gelince bana kalırsa Zico'nun gölgesinde kalır. E bunu da ne YG Papa ne de biricik liderimiz ister :D

    Amoeba!!! İşte benim de gönlümden geçen şirket!! Zico'ya istediği özgürlüğü verebilirler -ki bu benim onun için çok arzu ettiğim bir şey- (Fark ettiysen Block B demeyi bıraktım direkt Zico için konuşuyorum :D Evet gerisi çok da kafama takılmıyor. Zico bana yeter)

    Korelileri azıcık tanıdıysam, bu çocukların eşeklerini sağlam kazığa bağlamadan bu davayı açmayacaklarını söyleyebilirim. Koreliler hayatlarının, günlerinin her anını planlayarak yaşarlar. Bu çocukların başka türlüsünü yapmış olmalarına ihtimal vermiyorum. Primary ve SamD ile bir flört söz konusu olabilir diye düşünüyorum ciddi ciddi.

    Ah bu arada Block B'yi canlı izlediğimi söylemiş miydim Nymphe?? Ahaahhahaha Ummm evet sanırım daha önce iki yüz bin defa falan :P

    Görüyorsunuz ki hava atmak istediğim zamanlarda direkt söylüyorum! İma etmek hamurumda yok, öküz altında buzağı aramayın lütfen.

    Not: Zion T yazını ucundan göstersene bana be hacı???? Hadi be hacı??? T.T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden bunca süre bu işkenceyi nasıl çektiler benim de aklım almıyor. Zico'nun yazdığı sözler boşuna böyle değil... Adam ne yaşarsa onu yazmış bir yerde T.T

      O mankenlikten gelme çocuk yani Jaehyo grup için gerekli. Ben gerçekten ne kadar Zicoo diye ölüp bitiyor olursam olayım (zaten grubu ilk dinlemeye başladığımda aynen senin gibi düşünüyordum), grubun dağılmasını düşünemiyorum bile. Onlar bir arada harikalar benim için.

      YG kesinlikle olmaz. İnsanlar böyle yazdıkça gülüyorum. Aile olması açısından değil bence, sonuçta Epik High'ı gayet kabul etti. Ama Zico YG rapperlarının hepsinden çok daha iyi bir noktada yaşına rağmen üstelik. Bir de YG eğip bükeceği adam ister (bknz. Epik High'ın son albümü bile... Her neyse), Zico'nun da birilerinin müziğine burnunu sokmasına izin vereceğini zannetmiyorum. GD cidden "kpopun dahi çocuğu" ama kendisinin de söylediği gibi aynı zamanda şimdiye kadar bir bestesini bile tek başına yapmamış bir adam. Zico ile bu noktada da ayrılıyorlar zaten. Ayrıca ben de kendisinden daha iyi bir rapperı kaldırabileceğini zannetmiyorum. GD sahne showu ve cidden hiphopın içinde olmayan insanların dikkatini çekme konusunda daha deneyimli ama Zico rapper olarak çok çok daha iyi. GDyi cidden sever ve saygı duyarım, o ayrı bir konu.

      Amoeba kesinlikle mükemmel olurdu. Ayrıca AOM da iyi bence. Fark ettiysen hiç idol şirket saymıyoruz~kkkkk

      MAMA'da Primary-Simon D ile masaya oturulduğu şeklinde bir teorim var cidden benim XD Gerçi benim bir sürü teorim var~kkkkk Ama gerçekten hadi dava açalım diyerek dava açtıklarını zannetmiyorum, bence kafalarında çoktan bir plan oluşmuş olmalı.

      Shut da fuck up Guz =_=

      karşınot: Ne yani bundan sonra sana gerçekten yazımı göstereceğimi falan mı düşünüyorsun? :P

      Sil
    2. Amanıın! Yetişin a dostlar bloguna gelmiş misafire küfür ediyor bu kız!!

      Epik High'ın son albümünden hiç memnun olmayan ve eski albümlerini dinlemeye devam eden biri olarak yarım bıraktığın cümleni anlayabiliyorum. Ve katılıyorum!

      AOM cidden süper olabilir! Jay beraber müzik yapmak isteyen herkesi memnuniyetle karşılayacağını söyler her zaman. Direkt bulunduğu şirkete de öyle karşılayabilir belki ha? Hem Zico'nun düştüğü durumu ondan daha iyi kim anlayabilir ki? XD Adam resmen ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı yahu, yazık vallaha.

      AOM fikrine fangirl çığlıkları ile yaklaşmamın başka bir sebebi de bu durumun "AOMillionaire AOMillionaire now! AOMillionaire AOMillionaire now!" şeklinde başlayan şarkılara gebe olması!!!

      Aynı sahnede Zico ve Zino'yu görmek... 2013'de Kore müzik endüstrisinden bir numaralı isteğim bu olabilir... Diğer isteğim için bakınız: Jay ve Taeyang'ı aynı sahnede görmek.

      Hatta Zino ve Zico takılırken yakası kürklü klasik kesim paltosu, pötikareli pilili pantolonu ve askıları, Lennon gözlükleri ile Zion T girse birden, rol çalsa bu muhteşem ikiliden... Nöbetçi melekler gibi biri sağında biri solunda, omuzlarındaki tozu silkeleseler... Oww eeem ciiii!! Bir dakika ya kalp ritmim bozuldu cidden XD

      Sil
    3. kkkkkkk Hepsi dinlediğimiz şu müzikler yüzünden :P

      Jay adamım XD AOM cidden süper olacaktır çünkü Jay'e istediği imkanı sağlıyormuş gibi görünüyor, üstelik undergrounda da gayet yakın bir şirket.

      Jay'in durumuna hiç girmeyelim yaa... Berbattı gerçekten. Ama geri döndü ve şu anda 2PM'de hiç olamayacağı kadar iyi durumda o yüzden mesele yok XD

      ahgshfdhgshgfdh Zion T. T.T O nasıl bir sahneye giriştir, kabanı tutuştur, swing yapıştır yaaa!!! *-* Yalnız Zico bunların yanında çok küçük görünür gibi geldi birden bana gülmeye başladım~hahaha Halbuki pek fark yok ama ne bileyim kkkkk

      Sil
    4. Yani en azından a real lady performansında biraz iğreti durabilir,doğru söylüyorsun. Ama kendisine uygun bir rol biçecektir o da. Ciddi ciddi o tayfayla takılmasını istiyorum!

      Amoeba & AOM & Illionaire fo'evah!

      Sil
  2. Block B için Cube yanım benim daha ağır basıyor. Ne bilem belkide Zico ve Junhyung twitlerinden dolayıdır. :D
    Yalnız dün ben Stardom'un sitesini hacklemeye çalışmıştım, kimbilir belkide işe yaramıştır. :P

    Zion T. hakkındaki yazını merakla bekliyorum. Balli balli. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen burnumu sokup andeeeeee demek istiyorum XD Cube'a giderse bu çocuklar Zico sürekli Hyuna ile düet yapmak zorunda kalacak eminim XD Yanlış anlamayın Hyuna'nın tavırları falan zerre umurumda değil ama rapini hiç sevmiyorum. kkk

      Sil
    2. Ahahaha güzziye katıldığımı belirtmeliyim :D Junhyung ile Zico'nun twitterda kaynattığını görünce manyak gibi sırıtmıştım, Follow Me'nin Zicolu performansını da pek severim ama Block B'nin pek Cube grubu olduğunu zannetmiyorum açıkçası :D

      Kim yaptı o işi bilmiyorum ama oh olsun kkkkk

      Geceyarısından sonra XD Aynı gün iki yazı göndermeyi düşünmüyorum kkkk

      Sil
    3. Bak bu HyunA olayını hiç düşünmemiştim. XD Tamam çocuklar kalın olduğunuz yerde hehe.
      Yalnız tüm sevincim söndü şuan.
      En azından bi' bin kere falan Ilhoon ve Kyung'un acayip danslarını görmek istiyodum. :D

      Sil
    4. İlhoon~kkkkkk O çocuğun agyeosunu bile seviyorum ki bu benim için çok tuhaf (Bknz. Ay heyt egyo =_= )Ayrıca itiraf: Benim aklıma ilk gelenlerden biri Cube olmuştu, malum artık grup şirketi :P (Yanlış anlamaları düzeltmek adına dipnot: Cube benim en sevdiğim ikinci kpop şirketi :D )

      Bir düşündüm de gerçekten süper olurdu XD Ama Kyung cici Ilhoon'u ahlaksal açıdan çöküntüye uğratabilir :P

      Sil
  3. bu olaya çok üzüldüm bende senin gibi yastayım :(
    Block B gibi bir grup zor çıkar harcanırlarsa çok yazık olur...
    bunun ışında merak ettiğim başka bişi var
    'Normalde idoller eğitilmeye başladıklarında (neredeyse iki yıl kadar) yani trainee olarak bir şirkete girdiklerinde bir anlaşma imzalarlar. O andan itibaren aldıkları her ders, şirketin kullandıkları her imkanı hanelerine borç olarak yazılır.' bu oyuncuların şirketinde demi böyle acaba mesela starhaus vs. gibi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm... Açıkçası emin değilim. Kdrama dünyasıyla buna bağlı olarak da oyuncularla pek ilgilenmiyorum. Ama oyuncular hele de başarılı olurlarsa idollerden daha fazla kazanıyorlar ve daha uzun bir kariyer gelecekleri var bu yüzdendir ki çoğu idol oyunculuğa kapak atmanın yollarını arıyor. Ama cidden idollerde olduğu gibi bir durum var mı bilmiyorum. Olabilir de olmayabilir de... Gerçi eğer şirketlerinin ayarladığı drama dersleri alıp oyuncu olmak için yetiştiriliyorlarsa öyledir herhalde. Ama başka bir şekilde keşfedilmişlerse (ne bileyim mesela bir yönetmen tarafından falan keşfedilip sonra şirketle anlaşma imzalamışlarsa) ya da zaten konservatuar mezunu falansalar böyle bir durum ortaya çıkmaz. Gene de tahmin yürütmekten öteye geçemem sanırım ^^

      Sil
  4. Ben de bu haberi ilk duyduğumda üzüldüm..Ama bu üzüntüm onların dağılacağından değil, sadece şu çocuklar bu kadar sıkıntı çekiyorlar diye oldu.Nasıl olsa böyle yetenekli bir grup ortada kalmaz diye düşünüyorum..
    Yorumları okudum da Amoeba'dan bahsediyordunuz..Pek şirketlerle haşır neşir değilimdir,bildiğim YG,SM,Cube XD Starları tanırımda şirketleri pek merak etmem..
    Amoeba anladığım kadarıyla Primary, Zion T.,Dynamic Duo,Simon D. bunların bulunduğu şirket.Eğer öyleyse sizin hayallerinize sonuna kadar katılıyorum:P Block B. ancak öyle bir yer yakışır..
    Bu arada Zion T. yazısı dedin, o an gözlerim parladı^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amoeba benim "adamımsın" dediğim şirketlerden. 3büyükler ise... Pfft bu sene YGciğimle ilgili bile bol miktarda şikayetim var. Cube'u severim bence iyi işler yapıyor. Aynı zaman da Woolim de tabi, en azından elemanlarının istediği tarzda müzik yapmasına izin veriyor *Sunggyu ve albümü hatırlanarak gözler parlar*

      Zion T. yazımı gönderdim diyecektim de zaten senin de çoktan gördüğünü hatırladım :D Ama bundan sonra blogumu bırakırsan gerçekten bozuşuruz :P

      Sil
    2. Bana müzik ziyafeti yaşatan kişiyi neden bırakayım kkk
      Hatta yakında blogunu sık kullananlara bile ekleyeceğimXD

      Sil
  5. Hangimiz kafasının içinde türlü hipotezler dönmüyordur ki? iki gündür 7 farklı dağılma hikayesi, 5 farklı şirket değiştirme hikayesi, bunların dışında 9 farklı da gelecekteki Block B hikayesi kurdum. En sonunda pes edip başka bir paralel evrende dağılmayacaklarını umut ederek düşünceleri kafamdan kovdum. Peki işe yaradı mı? Tabi ki hayır.

    (Bu arada bir şey söylemek istiyorum. K-pop piyasasında ne zaman arbede yaşansa fanlar hemen şirketi suçlu buluyor. Şu söylediklerim bu olayla alakalı değil. Kimseyi savunmuyorum ve genel konuşuyorum. Bir durup düşünmek yok gibi. Her defasında şirketler suçlu bile olsa hemen bir tarafa katılmak nasıl doğru olabilir? Belki olur ya, herhangi bir konuda haklı olan şirkettir. Her defasında idollerin dediğine %100 inanıp, şirketlerin söylediğinin %100 yalan olduğuna inanmak ne kadar mantıklıdır?)

    Dediğim gibi artık düşünmekten yoruldum. Dağılmasınlar da ne olursa olsun diyorum. Tamam bu kadar da kanaatkar değilim. Bir de idol şirketlerinden birine gitmesinler. Pliiiiz^^
    Not: Amoeba ya da AOM... Hiç farketmez. Ama Primary var şimdi... Tamam ya, Amoeba ideal. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parantez içini açalım XD

      Ben tamamen şirketin suçlu olduğunu düşünmüyorum genel olarak bütün olaylarda çünkü o tarzda anlaşmalara imza atan adamlar bunlar. Ama iki tarafta anlaşma şartlarının aynen Block B'nin söylediği gibi olduğunu kabul ettiğinden Stardom'un suçlu olması daha ihtimal dahilinde bence. Stadom'un bahaneleri gerçekten çok sudan, ki gerçek olsa bile şirket Block B'nin hakkını tıpkı anlaşmalarında belirtildiği gibi ödemek zorunda. Ama mesela T-ARA olayında sadece şirketi suçlayıp Hwayoung'un temize çıkarılması büyük hata bence. Orada CCM Media'nın tek suçu kriz yönetemeyecek kadar şapşal olması.

      Benim tek istediğim davanın kısa sürede sona ermesi şimdilik. Cidden plansız hareket ettiklerini zannetmiyorum, mutlaka birkaç yerle görüşmüş ona göre bu işe kalkışmışlardır.

      Sil
  6. Ben de Zico dinler, kimi şarkılarını bilhassa severim ama...
    Hadi Lies'ı 17 yaşında yapan ve saymamın gereksiz olduğu pek çok sıfata sahip GD'yi geçtim, Tablo ve Mithra gibi cebinden elli Zico çıkarabilecek adamlar varken Zico'yu herkesten üstün tutmanızı sadece derin yasınıza bağlıyorum hanımlar. :D Yoksa gidip kafamı duvarlara vurmam gerekecek. #.# Ki ölçüt bir şarkının her şeyini tek başına yapmaksa KOMCA'ya yani Kore'deki telif kayıtlarında Block B albümlerini incelerseniz Zico'nun da her şeyini kendi yaptığı bir şarkı yok.
    YG bu sene birkaç yeni grup çıkarmaya hazırlanıyorken bir de Block B gibi bir grubu bünyesine alamaz. Ayrıca grubun imajı çok kötü, satışları da iyi değilken onlarla anlaşma imzalamak gereksiz bir risk olur YG gibi büyük bir şitket için. Hem Block B'yi kuran adam Cho PD'nin her fırsatta GD'ye saydırdıktan sonra tam da Block B kurulacağında GD yalakası kesilip tuhaf işlere adım atan biri olması da yeterli bir etken. Sayılabilecek onca sebep var ama "YG'nin Zico'nun gölgesi altında kalma ihtimali"... Bu gerçekten mantıksız. #.#

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Epik High'ı hala YG Fam'den sayma sorunları yaşayıp gittikçe yasa bağlıyorum o yüzden onu yazarken Tablo ve Mithra'yı düşünmemiştim bile. Cidden... EH ve YG birleşmesi benim çok da hoşuma gitmemeye başladı.

      Ama ben cidden Zico'nun GDden çok daha iyi bir rapper olduğunu düşünüyorum. GD'nin daha tecrübeli olduğu daha fazla sahne tozu yuttuğu ve gerçekten çok iyi müzikler yaptığı doğru ama bir yerde de fazla idol. Zico'nun bir çok hatası var tabi, mesela ciddi bir balans problemi var rapi de fazla agresifleşiyor bazen. Gene de Zico da olan ama GD'de olmayan birşey var. Underground etkisidir belki. Zico'nun daha alması gereken çok yol var ama rap olarak onun yaşında GDnin olduğu noktadan çok daha iyi bir noktada ve çok daha yetenekli bence.

      Bu yazdığın sebeplerin aynısını başka birinin blogunda yazdım çünkü o da YG ihtimalinden bahsetmişti.

      Sil
    2. Epik High'ı ben de YG Fam.den saymıyorum, günün birinde bu gerçeği kabul edebileceğimi de sanmıyorum çünkü son Epik High albümü yüzünden kalbim feci halde kırık XD

      aranot: Ben Lies'ı pek sevmem aslında ahsajhgdjahsdg

      Devam edelim... Nym'in de aynı noktadan bahsettiğini sanıyorum; Zico rapper olarak GD'den iyi. GD'nin kpop piyasasının dahi çocuğu olduğunu zaten atlamışlığım(ız) yok zaten konumuz da bu değil. Ben şahsen Zico'nun kpop dünyasına ait olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. YG bünyesine yakışacak bir şarkıcı olduğuna da inanmıyorum. Zico kesinlikle yeraltına ait.

      Bütün her şeyini kendi yaptığı derken Nym sanırım mixtapeinden bahsediyordu bir de.

      Sil
    3. Ahha yorum yaparken onu atlamışım evet, mixtapelerinden bahsediyordum onlar tamamen Zico'nun elinden çıkma :D (Ki mixtapesiz rapper rapper değildir :P )

      Bir de Zico ile GDnin tarzı farklı. İkisi neden benzetiliyor hatta nasıl Zico'ya GDyi taklit ediyor deniyor, anlayamıyorum ben. Zico tamamen rapper, underground ortamında büyümüş, daha az kpop sosuna bulanmış zaten onu da bir güzel eline yüzüne bulaştırmış, canı sıkıldıkça gidip Swing konsere falan katılan, k-hiphop piyasası tarafından da sırtına pat pat yapılan (ya da omuzlarındaki toz silkelenen~kkkk) bir adam. GD ise pop-rapper gibi sanki... Nasıl tanımlayabilirim bilmiyorum aslında. Bu yüzden guzzinin başka birini tanımlamak için bulduğu bir tanım kullanacağım: GD got swaaag but Zico got pure swag XD

      GDyi tabi ki aşağılamak amacıyla söylemiyorum bunları bence harika birisi, çok yetenekli. Yaptığı şarkılar arasında eski dönemdekilerde bile sevmediğimi bulmakta zorlanıyorum. Sadece farklarını anlatmaya çalışıyorum.

      Sil
    4. GD ve Zico'yu iki ayrı şekilde incelemek gerekli. Kpop şarkıcısı olan GD ile Zico'yu karşılaştırırsak tabii ki GD. Lakin rap konuşacaksak Zico jjang! Zico saf rap yapıyor çünkü. Gerçek rap...

      Swag olayına değineyim bir de aahhah

      GD-got swag
      Zico-got real swag
      Zino-got puuure swag ㅋㅋㅋㅋ

      Evet sınıflandırma aynen bu şekilde olmalı rapper olarak değerlendirildiklerinde.

      Sil
  7. Ben, dediğim gibi direk bu şirkete yönelik suçlayıcı tavırları mantıklı bulmuyorum. Bu konuyla ilgili olmadığını belirtmiştim. Sonuçta hiçbirimiz işin aslında ne olduğunu bilemeyiz. Örneğin benim aklıma Stardom'ın söylediklerinin bir kısmı doğru olduğu için de, gerisini yalanla örmeye çalıştıkları için çelişkili ya da saçma göründüğü şeklinde bir fikir de geliyor. Ve bunu düşünmemin tek nedeni objektif olmak istemem. Neden? Çünkü Block B'yi çok seviyorum ve bu sevginin de taraf tutmama neden olmasını istemiyorum.
    T-ara olayına girersem oradan asla çıkamayabilirim. XD Konuşmaya başladığım zaman susamıyorum. Çok çok saçmaydı bence olayın ilk saniyelerinde, neyin ne olduğu belli olmadan insanların hemen T-ara'yı suçlaması, ardından telaşa kapılan CCM'nin uydurmasyonları.
    Ya da SM için demediklerini bırakmıyorlar. Tamam, normal bir şirket olmadığı kesin -yani şirketin karanlık bir yüzü olduğu kesin- ama neymiş efendim, "Dövüyorlarmış, hatta Taemin'in kolu o yüzden mormuş." Adamlar hasta mı? Neden sahneye çıkıp, iyi performans sergilemesi gereken sanatçısını dövsün? SM hakkında bir çok yeraltı simülasyonu dinleyip, tasdik edebilirim ama bu tür şeyler bana çok saçma geliyor.

    Doğru, dava kısa sürse iyi olur. Bir üç yılda onlarınki sürerse fandomlar kriz geçirir. -Başta ben olmak üzere-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası gayet de taraf tutuyorum. Elimde değil, kpop piyasasında en sevdiğim rapper bu grubun lideri. Normalde objektif olmaya çalışan bir insanımdır ama şu anda fan olarak öfkeliyim ve kırgınım.

      Ben SM için demediğimi bırakmam ama genelde müzikal gidişatına laf söylerim. Yukarıda örnek verdiğin tarzdaki dövme iddialarının falan gerçekliği olduğunu düşünmüyorum. Bunlar fan uydurmasından başka birşey değil. Belki bir iki dayak iddiası doğru da olabilir ama öyle dedikodular var ki "yuh artık" dedirtiyor insana.

      Ben geçirebilirim. Ama dava o kadar uzun sürerse Block B diye birşey kalmayabilir de. BBCler küçük ama güçlü bir fandomdur sonuçta 8 aylık bir probleme katlandılar ama üç yıllık bir süreç... Bundan sağlam çıkmaları zor olacaktır.

      Sil
  8. Açıkçası ben ciddi düşünmemiştim 3 yıl derken. 3 yıl süreceğini de düşünmüyorum zaten. JYJ davasından sonra bir çok şey değişti. Kanunlar bile yeniden düzenlendi. Ayrıca evet haklısın BBC'ler çok da büyük sayılmayan bir fandom grubu, ama sonuç olarak Stardom'la da SM'nin gücü kıyas kabul etmez. Pozitif olmak istememle ilgisi yok ama Block B birileri gibi -onlar mesajı aldı- kendi içinde bölünmezse kısa sürede dava lehlerine sonuçlanacaktır bence.

    YanıtlaSil