18 Ekim 2012 Perşembe

Kpop Korsanlarına Merhaba Deyin: Block B Geri Döndü!!


 Evet ne diyordum? Kpopun en az kpop olan gruplarından biri, kendi deyimleriyle cesur veletler, “Goril” dansının mucitleri, kimseyi takmayan imajları yüzünden başları azıcık da belaya girmiş hephap insanları… geri döndüüüüüü!!! Öhöm… Her neyse heyecanımı birazcık bastırsam iyi olacak çünkü son bir haftadır twitter aracılığıyla fanlığın dibine vurmam sebebiyle birilerinden azar yemiş bulunmaktayım. İnsan özgür gevezelik etme ortamlarında bile dilediğini söyleyemiyor azizim! (Tamam, çok ama çok azıcık aşırıya kaçtığımı kabul ediyorum ama gene de…BLOCKTOBER’dayız sonuçta!!~haha Evet umutsuz vakayım *baş-öne-eğilir-ve-pişman-ayağına-yatılır*)

 Kendi deyimleriyle 8 aylık benim içinse sonsuzluk gibi bir aradan sonra (bu arada repackage albümler comeback sayılmaz sevgili Zico-shi) dün itibariyle Blockbuster albümüyle piyasaya geri döndü Block B. Açıkçası benim sabırsızlıkla beklediğim bir geri dönüştü bu, çünkü Block B piyasada her adımda kendini ortaya koyan nadir gruplardan. Şarkılarını genelde başta Zico olmak üzere kendileri yazıp besteliyorlar, koreografilerini kendileri hazırlıyorlar,  hatta bu albüm için mv ve teaser konseptlerini de kendileri belirlemişler. Yani Block B’yi izlediğiniz ya da dinlediğiniz zaman gerçekten Block B’yi izlemiş ve dinlemiş oluyorsunuz; başkalarının duygularıyla yazılmış şarkılar eşliğinde, başkalarının hazırladığı koreografilerle gene başkalarının onlara çizdiği imaj doğrultusunda hareket eden bir grup idolü değil (Bu arada bu tarzda idollerin kötü ya da yeteneksiz olduğunu söylemiyorum, birçoğuna ben de hayranım sonuçta. Sadece bu açıdan bakınca Block B daha…gerçekmiş gibi geliyor bana.).

 Blocktober albümü normal editionında 12 şarkı, limited editionında ise çıkış parçası Nillili Mambo ve Mental Breaker’ın a capella versiyonlarıyla beraber 14 şarkı içeriyor. Limited edition henüz satışa çıkmadığı için a capella versiyonları dinleme imkanı bulamadım o yüzden yazım normal edition üzerine şekillenecek.

 Albüm 11.30 şarkısıyla açılıyor. Bu biraz şaşırtıcı çünkü 11.30 hiphop ve orta tempo R&B arasında dolanan bir aşk itirafı şarkısı. Önceki iki albümünde de başlangıç şarkısı olarak “işte biz buyuz bebeğim” temalı hepimizin rapperlardan aşina olduğu o kendini beğenmiş havayla dolu hiphop şarkıları seçen (LOL ve Halo) Block B neden bu sefer böyle bir tercih yaptı anlayamadım açıkçası. Gene de 11.30 U-Kwon ve Taeil’in vokal yetenekleri çevresinde şekillenip grubun rapperları Zico, P.O. ve Kyung’un solo kısımları ile de Block B tarzını ortaya koyan oldukça güzel bir şarkı. Size Block B pastasının kremasından bir parça tattırıyor gibi, grubun lezzetini tam anlamıyla anlamanıza yetmiyor ama neler vaat ettiğinin farkına varmanızı sağlıyor.

 2. track Interlude. Zico’nun treaserında da kullanılan bu parça aslında tanıtımlar için seçilen şarkı olan Nillili Mambo’nun temelinde yatan melodiden başka bir şey değil. Kendisi an itibariyle telefon zilim ayrıca~haha Kesinlikle korsanvari bir havası var, ki Zico’nun bu şarkı ve Nillili Mambo için izlediği korsan filmlerinden etkilendiğini düşününce tam 12den vurduğunu da fark ediyor insan.

 Sıra geldi Nillili Mambo’ya… Interlude’un bir kısmının çalışı ve tahminen Taeil’in –emin değilim tam olarak ama- “yeaaah”siyle epik bir giriş yapan Nillili Mambo Zico’nun rap yapmaya başlamasıyla beraber Block B’nin hiphop topraklarına geri dönüyor. Gayet güçlü bir orkestral melodiyi temeline yerleştirip gene de Block B’nin beslendiği müzik türü olan hiphopu da ön planda tutabiliyor ve bu ikisi arasında denge sağlayabiliyor olması Nillili Mambo’nun en güçlü yanı bence. Yani beste açısından Nillili Mambo kesinlikle bizi “next revel”e götürüyor (ahaha P.O.). Bunun yanında üyelerin vokal ve rap performanslarından da gerçekten hoşlandım. Sadece U-Kwon’un solo kısmına ilk girdiğinde tizi vurma çabası biraz kulağımı tırmalıyor o kadar, sonradan toparlasa da başlangıç çok sırıtıyor bence. Bırak yüksek oktavlarla Taeil uğraşsın U-Kwoncum senin sesini zaten severim ben, kendini bu kadar kasmana gerek yok XD Sözler ise eski şarkıları olan Nanlina ile aynı kıvamda ve bol miktarda swag ile dolu.

 Merak edenler için ufacık bir bilgiyi de araya sıkıştırıvereyim: Kelime anlamı olarak “Nillili Mambo” eskiden Korece şarkılara eğlence ve hareketlilik getirmek için kullanılan Korece bir deyiş Nillili ile (bizim ‘hey hey’lerimiz gibi XD )  Küba’ya özgü bir dans ve müzik biçimi olan Mambo’nun birleşimi. Yani işin özü Block B bizi dans ettirmek istiyor millet!!!~haha
 Bir de MVmiz var tabi. MVnin kpop sınırlarını oldukça zorladığını hatta direkt bütün sınırların üzerinden Nillili Mambo diye tepinerek (Kyung’un lalalala dansını yapmasını tercih ederim XD ) geçtiğini söylemem lazım. Aranıyor ilanlarına model olmuş korsanlar, mafyadan çalınan devasa mücevherler, gizli kumar partilerinde yapılan hileler, tavada kızartılmak üzere kesilmeye çalışılan tavuklar, bir türlü patlamayan silahlar, barlarda kadın tavlamalar… Ban yediler mi diye öğrenmeye çalışıyorum ama bir haber çıkmadı henüz.~ahahaha Vietnam’da çekilen MV Block B’nin hala kimseyi iplemediğinin 4 dakika 28 saniyelik bir kanıtı sayılabilir bence. Kesinlikle çok eğlenceli, kesinlikle görülmesi gereken bir şey.

 (Hakkında bu kadar konuşunca gidip bir Nillili Mambo MVsi molası verdikten sonra…) Evet nerede kalmıştık? 4. track, Kyung sağolsun, ben de dahil olmak üzere herkesin merakla beklediği Mental Breaker. Genelinde disco funk ile elektroyu harmanlayan bu parça kesinlikle çok eğlenceli. Kyung ve Zico’nun rapi bile şarkının bu eğlenceli haline uygun olarak daha aldırmaz/dalga geçici bir havaya bürünüyor. Gene de benim için şarkının yükseliş noktaları Taeil’in yüksek notası ile P.O.’nun rapinin karıştığı kısım ile tabi ki U-Kwon söylüyor olsa da benim fena halde Kyung ile özdeşleştirdiğim “lalala” bölümü :D (Bir gün o dansı ben de yapacağım…Azimliyim, olacak…)
 Bundan sonraki şarkı grubun rapperları P.O., Kyung ve Zico tarafından seslendirilen No Joke. Albümdeki hareketli şarkılar arasında tıpkı adı gibi en ciddi olanı bu. Tam anlamıyla bir oldschool rap şarkısı ayrıca; müzik olarak çocukların sesinin üstüne çıkmak yerine ona destek olan ve aynı ritm üzerinde ilerleyen bir bestesi olmasından tutun övünmeyle dolu sözlerine kadar. No Joke havalı ve swag dolu bir parça, kanınızı Ninlili Mambo ya da Mental Breaker kadar kaynatmasa da yerinizde oturmanıza da izin vermez XD

 Block B bizi bu kadar tepindirdikten sonra azıcık dinlenmemiz gerektiğine karar vermiş olacak ki, 6. track olan Movie’s Over’la beraber albümün temposunu biraz düşürüyor ve R&B sahalarına geri dönüyor. Pekala bir pop- rock grubunun da daha baladımsı şarkılarında kullanabileceği, baterinin önderlik edip gitar rifleri ile klavyenin renk kattığı bir besteye sahip şarkı. Ve Zico şarkı söylüyor! Yani demek istediğim rap yapmıyor şarkı söylüyor! Zico on The Block albümündeki Wake Me Up’ı dinlediğimden beri şarkı söylediğinde sahip olduğu havayla insanı öldürebileceğini için rapper olmayı seçtiğini düşünür dururdum, sağ olsun haklı olduğumu kanıtladı bana. Şaka yapıyorum canım, öldürecek kadar güçlü değil…Ama belki küçük bir kalp krizi?..~hahaha

 7. şarkı Taeil’in solosu olan Where Are You, albümde Block B imzası taşımayan tek şarkı aynı zamanda. Kendisi yazarı ve bestecisi tarafından Taeil’e hediye edilmiş, Block B de albüme koymaya karar vermiş. Piyano üzerine kurulu bir ballad bu şarkı. Benim için özel olmasının sebebi ise ilk defa Taeil’in sesinin erkeksi olduğunu düşünmeme neden olması. Demek istediğim Taeil grubun ana vokali olarak tabi ki güzel ve güçlü, üstelik benim de dinlemekten çok hoşlandığım bir sese sahip, ama Where Are You’da sesinde daha önce hiç fark edemediğim erkeksi bir ağırlık, bir acı var. Hoşuma gitti…
Bu kadar acıdan sonra hareketleneceğimizi söylemek isterdim ama üzgünüm sayın okuyucu (bu arada hala gerçekten okuyor musun yahu? Çok uzun oldu sanki XD ) sırada Romantically var. Jaehyo’nun teaserında bu şarkının bir parçasını duyduğumda bir “ne oluyoruz?” dedim açıkçası. Jazz? Block B? Jazz ve Block B bir arada? ERROR ERROR ERROR!!! Funk’ı anlayabilirdim, rock’ı anlayabilirdim, hiphop-rap ve R&B zaten onların beslendiği tarzlar, ara da bir pop da yapmak lazım, balladlar Kpopun emri ama jazz?! Gerçekten bu kadar iyi bir şey beklemiyordum ama çocuklar bu işin altından güzelce kalkmışlar. Jaehyo bu şarkıda kendini ifade etmeye çalışırken çok zorlandığını söylemişti showcase esnasında, oysa ben onun solo bölümlerini çok başarılı buldum; özellikle Zico’nun rapinden önceki bölümü şarkının en güzel kısımlarından birisi. U-Kwon’un jazz beatboxı yaptığı kısım ise harika…Jazzden hoşlanan kpop dinleyicileri için bu şarkı bir hazine, ki aşırı yavaş olmayan aşk şarkılarını sevenler de beğenecektir. Ayrıca neden bilmiyorum, bende tam bir yolculuk şarkısı izlenimi bırakıyor, başımı arabanın dayayıp dinlemekten büyük bir zevk alacağım bir şarkı Romantically.

  Albümün bundan sonrası Wellcome To The Block albümünden “Did U or Did U Not”, New Kids On The Block’tan “Halo” isimli eski Block B şarkıları ve Nillili Mambo’nun enstrümantal versiyonu ile devam edip  Mental Breaker’ın enstrümantal versiyonu ile kapanıyor. Ve işte burada da benim itirazım geliyor: Yahu neden eski şarkılardan sıkıştırdınız araya? Albümde 14 şarkı olduğunu öğrenince nasıl mutlulukla tepindim ben, haberiniz var mı?! Tamam, şarkıların isimlerine bakmadan Hula Hula sevinç dansı yapmaya başlamanın aptallığın dik alası olduğunu ben de kabul ediyorum ama gene de bu zavallı BBClere yapılmaz ki… Sırf gerekli sayıyı bulalım da full albüm sayılsın Blockbuster diye koymuşsunuz onları. İki şarkıyı da severim aslında ama gene de bu albümle ilgili tek hayal kırıklığım budur sayın okuyucu (ciddiyim hala okuyor musun sen?! XD Minnettarım...) Enstrümantal versiyonlara itirazım yok ama; ikisini de sırayla telefon zilim yapacağım çünkü~hahaha

 Eveeet, işte Block B’nin yeni albümü Blockbuster üzerine olan düşüncelerim kısaca bunlar…Kısaca derken ciddiyim, şarkıları her notasına kadar inceleyip mvnin her saniyesi üzerine bir a4 kağıdını dolduracak kadar yorum yapmadığım için (ki yazım cidden küçüktür) gerçekten şükran duymalısınız bana :P “Albümden favori şarkın var mı?” diye sorarsanız, tamamen çenemi kapatabilirsiniz gerçi, çünkü ciddi olarak seçemiyorum. Albümdeki her şarkı ayrı bir şekilde iyi bence, hatta bir tanesini bile daha az sevdiğimi söyleyemem. Block B ilk çıktığında yaptığı şarkılarda belki de piyasa kaygısı ile biraz bocalamış bir gruptur benim için (Freeze ve Tell Me çok da iyi sayılmaz sonuçta), onun dışından neredeyse sevmediğim şarkıları yok gibi. Şimdiye kadar sadece Big Bang albümleri için gönül rahatlığıyla beklediğime değdi demiş bir insan olarak aynısını Block B’nin Blockbuster’ı için de söyleyebilirim: Beklediğime değdi...
__________________________________________________
Şu satıra kadar zamanından ayırıp zırvalıklarıma katlanan aziz okuyucu: Eyvallah dostum yaa!! Ben bile bazen çeneme katlanamazken senin gibi nadide insanların katlanabiliyor olması ne mutluluk verici bilemezsin XD Bu yüzden bu Kyungcumber sana gelsin AHAHAHAHAHA!!!

30 yorum:

  1. süper bi tanıtım oldu ya :D Aslında Block b yi b1a4 vasıtası ile tanıdım ama özel olarak araştırma zahmetine girmemiştim.Twitte yaptığın reklamların beni celp ettiğini itiraf etmekte bi sakınca görmüyorum :P yaklaşık 2 saat önce albümü indirdim zaten şöyle bi gözattım ve beğendim. Ama yazdığın detaylı yazılarını okuyunca dinlerken daha bi zevk alacağımı düşünüyorum :D Bu arada yazı aralarında 'hala okuyomusun' espirilerine çok güldüm ve cevap veriyorum evet okudum bitirdim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin ver tahmin edeyim: MTV Match Up değil mi? XD İki grup beraber katılmışlardı o programa, Zico'nun Lider J ile fotoğraf çektireceğim diye kendini parçalamasına hala gülerim ben ahahaha
      Twitterda hala deli gibi reklamlarını yapıyorum aslında ahaha Okuyup bitirmene sevindim, bazen yazılarımın çok uzun olduğunu düşünüyorum ama amacım zaten uzun uzun kpop üzerine konuşmak olduğundan hiç kısaltmadan ilk yazdığım gibi gönderiyorum.Nasıl olsa ilgisini çeken bir kaç kişi okuma zahmetine katlanacaktır diye de umuyorum sonra ahahaha Umarım okuyorlardır XD

      Sil
    2. Bingo hehe evet o programdan tanıyorum :D Aman kısaltayım deme. Müzik hakkındaki bilgine ve ilgine güveniyorum şarkıları bir bir işleyişin çok kaliteli.Bu kadar detaylı bi inceleme yapan başka birini tanımıyorum zaten :D

      Sil
    3. Teşekkürler...Ben de tanımıyorum zamanını bu şekilde öldüren birini, bulursam uzun süredir kayıp olan ikizim deyip boynuna atılacağım ahaha

      Sil
  2. Evvet tamamını okuyan aziz okuyuculardan biri de benim haha :D Hiç atlamadım bile hatta atlamak aklımın ucundan geçmedi :D Seni ihya ettikten sonra sevgili yazar, Block B'ye dönersek bu çocukların böylesine farklı olması ahhh çok çok iyi *.* Made by Block B! Albümün, mv nin, kareografinin altına basacakları böyle bir kaşeleri olmalı haha :D
    Kim olduğumu biliyosun dimi nym? Çok öptüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem, pek çıkaramadım sanki ama :P Her neyse sayın okuyucu bana sonuna kadar katlanan herkesi elimde olmadan sevmeye başlıyorum, o yüzden arkadaş olmayı deneyebiliriz sanırım hahaha
      Ben de farklı olmalarından hoşlanıyorum, yeteneklerini keşfetmeye başlamadan önce beni gruba çeken bu farklılık oldu zaten. Ahaha Zico'yu görürsem söyleyeceğim, kaşe fikrine bayılacaklarından eminim.

      Sil
  3. Eveet o okuyuculardan biri de benim! Block B ile ilgili sayfalarca inceleme yazı olsa hepsini hiç sıkılmadan okuyabilirim çünkü. Ayrıca böyle detaya inmen de hoşuma gidiyor, her şey kendi çıkarıma yani. :P
    Konu bu çılgın çocuklar olunca fangirllük yapmamak elde değil zaten. Bu albüme gerçekten bende bayıldım, favorimi seçemedim bir türlü. Ve Zico'nun şarkı söyleyişi... Ah bu konuda ne diyebilirim onu bile bilmiyorum. :D
    Ellerine sağlık, çok hoş bir inceleme olmuş. Zevkle okudum. *-*

    YanıtlaSil
  4. selam su perisi ,nasılsın ..öylesine sordum zaten zira tüm hücrelerin bağırıyo yeahhh Block B döndü millet bomba gibiyim diye :P hehehe...aslında yorumumu Epik High yazına saklasam mı diye düşündüm ama neyse dedim bi kaç kelam ediyim =) (yani gerçekten bikaç kelam ediyim diyorum ama yazdıkça yazasım geliyo ,kısa kesmiş halim bu -,-)öncelikle Blok B yeni tanıdığım ve keşfettiğim bi grup ve haklarında bazı ön yargı ve çekincelerim var ama onları burda dile getirmicem ..
    öncelikle çok bilgilendirici bi yazı olmuş ellerine sağlık hımm bide öhöm öhöm hepsini okudum :) sağol Kyung güzel dans :P ve nillili mambonun ne demek olduğunu söylediğin için ayrıca sağol zira merakımı celb etmişti..hee bu arada adını sonunda öğrenebildiğim P.O nun sesi debaya etkileyiciymiş yauuu kkkk=)
    (bukadar yani bu kadar derken hakkaten bu kadar müzik bilgin olması da beni şaşırttı ayrıca) mesela Halonun eski bi şarkı olduğunu da bilmiyodum . çocuklar yetenekli evet ,kendi olaylarını kendileri yapmaları da hoş gerçekten ama umursamaz tavırları umarım gerçekten öyledir umursamaz gibi görünme çabası diildir ...
    en sevdiğim şarkılar nillili mambo ve mental breaker oldu, bu arada klip süper ama sözler hımm nasıl desem türkçe sözleri görünce vaayy,wuaaa filan demedim -,- mental breaker dada hoşlanmadığım tek yer mental breaker dedikleri yer oldu hehe...ama girişine bittim söylemeden geçemicem ..ve bi albümde farklı tarzların olmasını çok severim ben ,bi kalıba sığmamak,mahkum olmamak, her telden kendi yorumunda çalmak güzel geliyo bana ,özgürce yapılmış müzik gibi geliyoo..kasmadan.. neyse işte böyle sevgili Nymph sağlıcakla kal ...
    not: Epik High yazın yok farkındayım ama bilinçaltı çalışmaları yapıyorum yıh yıh ..gerçi bu notu yazdığıma göre bilinçaltı ,bilinçüstü biraz karışık oldu ama puhahaha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsin seeeeen?!!! AHAHAHAHAHA!!
      Epik High geri döndüüüü!!! Kore müzik camiası bu ay beni öldürmeye and içti sanırım böyle üst üste kalp krizleri şoklar fazla benim için XD
      Programlarını izlemiş, röportajlarına falan bakmış bir insan olarak bu tavırlarının gerçek karakterleri olduğunu düşünüyorum kimse o kadar rol yapamaz hem de grupça. Gerçekten böyleler sanırım
      Ehuhehe teşekkürler utandırıyorsun beni :D
      Evet, Nillili Mambo'nun sözleri benim de favorim sayılmaz ama bu şarkı insanları eğlendirmek ve "biz geri döndük millet!!!" demek amacıyla yapılmış bir şarkı sonuçta, amacını da gayet iyi hizmet ediyor bu açıdan ^^
      Mental Breaker herkesin favorisine oynuyor bence de gayet iyi bir şarkı, öyle bir şeyin bir aşk şarkısı olması da ayrı bir komedidir zaten ahaha Tamam belki o kadar komik olmayabilir ama beni güldürüyor XD
      karşınot: Epik High geri dönüşü hakkındaki düşüncelerimi henüz toparlayamadım ama büyük bir fanları olarak haklarında kesinlikle yazı yazmadan geçmeyeceğimden emin olabilirsin. Albümü birkaç defa daha dinlemem lazım daha Blockbuster'a doymadığım için sadece bir kez kulak kabartıp gene korsanlarıma döndüm çünkü ahaha

      Sil
  5. Yazılarıyla Kpopun altını, üstüne getiren ,severken yeri geldiğinde pataklamayı bilen bloggerim ajanımm benimm^_^ nassınnn?? :DDD

    Block B hayranı değilim ama şuan Nillili mambo dinlemekten kendimi alıkoyamıyoruuum :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha teşekkür ederim iyiyim, sen nasılsın? ^^
      Block B hayranı olmana gerek yok bu albüme hayra olmak için XD Gerçekten iyi bir albüm oldu :D

      Sil
    2. Bende iyiyimm ,bayrama kadar hiç bitmeyen temizlikte olmasa iyi olacak :DD

      Vuuu güzel laf ettin kız:DD

      Sil
  6. Ehem ehem... Evet ben de yazıyı sonuna kadar okuyanlardanım.:D Sandığın kadar sıkmıyor insanı, telaş yapma. :D Bence yorumların çok ama çok yerinde. Ben bayıldım albüme... Block B'nin gittikçe çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Koyu bir BBC olmasam bile bu albüm müthiş dostuuuuum! :D
    Her neyse asıl konu başka... Yaklaşık 6 aydır takip ediyorum blogunu. Çok beğeniyorum yazılarını, yani bence... Nasıl desem? Gerçekten seviyeli olduğu için rahatlıyorum. (Bazen diğer korefanları yüzünden depresyona girebiliyorum.)
    Hayır, konuyu dağıtmamalıyım. Yazılarının %90'ını okurken tepkim "Evet! Evet! Evet, işte ben de bundan bahsediyorum! Eveeeet!!!" oluyor, ki bu tepkilerin dışarıdan bakıldığından pek de sağlıklı bir davranış olarak görülmediğini itiraf edeceğim. Yani iyisin dostum, devam et. Ki ben de benimle aynı kafada biri olduğu için kendimi dünya dışı bir varlık gibi hissetmeyeyim. Anlayacağın üzere çevremdekilerle pek uyuşmuyoruz bu konuda, her daim uzaylı muamelesi görüyorum.
    Ne diyordum? Evet, mümkünse daha sık yaz :D
    Ama benim asıl diyeceğim bunlar değildi ki... Konuyu dağıtmakta üstüme yok. Kendi kendinin işini bozan başka biri var mıdır acaba?
    Diyeceğim o ki, neden TVXQ yok?
    Çok değerli Nymphe -nick için güzel seçim- TVXQ dinlemiyor musun?
    Bunu gerçekten merak ediyorum...
    Sevgiler, saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Sadık okuyuculara bayılıyorum sayın "Adsız" XD (Böyle zamanlarda keşke bu adsız kişiler onlara ulaşabileceğim bir nick belirtse diye düşünmüyor değilim ahaha )
      Daha sık yazmayı ben de istiyorum hem de çok istiyorum ama hep bir şekilde engel çıkıyor içsel ve dışsal olmak üzere... Daha sık yazmaya çalışacağım gerçekten.
      TVXQ... Açıkçası DBSK dinlememe ve birçok şarkılarını sevmeme rağmen ben hiçbir zaman bir Cassie olmadım, DBSK'nın dağılıp TVXQ ve JYJ haline gelmesini yakın bir şekilde de takip ettim ama daha önceden Cassie kanı taşımadığım için kendimi JYJ'ye daha yakın buldum. DBSK her üyesi çok yetenekli, kendisi de gerçekten büyük bir grup. Gene de geriye kalan iki kişilik TVXQ'nun benim gözümde küllerinden doğduğunu pek söyleyemeyeceğim. Catch Me isimli son şarkıları listeleri alt üst etmiş olabilir ama ben bunu şarkıdan ziyade arkalarında Cassie desteğine bağladığımdan son albümleri hakkında da bir yazı yazmadım. Yani... İşte böyle...
      Blogumda dinlediğim bir çok grup hakkında yazı yok aslında.Mesela ben F.T.Island'ı da severim ama şimdiye kadar haklarından hiç yazmadım. Kimi zaman olmuyor işte ^^

      Sil
  7. http://myeyesandvoice.blogspot.com/2012/10/mim-sizi-yerinizden-hoplatan-sarklar.html

    mimlendiniz :P

    YanıtlaSil
  8. Her zamanki gibi şehir dışında olduğumdan ötürü indirememiştim albümü. Şimdi indiriyorum yazıyı okudum da...
    ...
    İndirdim ve yarısını dinledim! OMG! İşte bu arkadaşım! Bu adamlar kimseyi takmadan müzik yapıyorlar. Sivilceli güruhun zevklerini umursamadan kafalarına göre takılıyorlar ya, ba-yı-lı-yo-rum!
    İşin -popüler tabirle- mutfağında da bulunmaları ile zaten diğer gruplardan çok çok ayrı bir yerdeler gözümde. Farklı şeyler denemelerini de çok seviyorum!
    Zico -her ne kadar Kore alfabesi z sesini barındırmasa da- benim için SWAG'in Korece karşılığıdır. T.O.P'yi bile kenara itebilirdim, VIP damarım izin verse...
    Gerçek adamlar gerçek müzik yaparlar diyerek yorumumu sonlandırıyorum. Zira şarkıları tek tek değerlendirmeye gerek yok, sen her zamanki gibi söylenmesi gereken her şeyi söylemişsin.
    Senden önce biz ne yapıyormuşuz, nereden okuyormuşuz albüm yorumlarını... Hiç hatırlamıyorum. Dönmek de istemiyorum o Taş Devri'ne! İyi ki varsın dostum, yazmaya devam et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten seninle benim müziğe bakış açımız benzer buna bağlı olarak Block B'yi sevme sebeplerimiz de birbirine çok yakın. Defalarca söylediğim ve büyük ihtimalle de söyleyeceğim gibi Block B'yi seviyorum çünkü adamlar müziği ya-pı-yor-lar. Kötü olsa da onların elinden çıkma iyi olsa da onların elinden çıkma. Müzik için çabaladıklarını bilmek onları takip etmeme ve zevkle dinlememe neden oluyor.
      Bu albüm gerçekten çok iyi oldu, bir döndüler pir döndüler. Ayrıca MTVde çektikleri programı da izliyorum arada ben hala aynılar, kimseyi ipledikleri yok! ahahaha Baştan döneceklerini duyduğumda özellikle Zicosuz da çektikleri MV sebebiyle biraz tırsmıştım (ki daha önce de seninle bu konu hakkında konuşmuştuk gene burada sanki) sırf piyasa kabul etsin diye kendilerini olmadık hallere sokacaklar diye ama hiçbir şey değişmemiş hala XD
      Ben de VIPyim ama ve lakin piyasadaki en iyi idol rapperın Zico olduğunu düşünüyorum XD Kyung da çok iyi ayrıca, normalde biraz şapşal bir görünümü var (hehe) ama rap yapmaya başladığında Swagce söylemek gerekirse "that dude kills it!!" Ayrıca hiçbir şeyi takmayan bir çocuk ya, ünlü bir programda "o olay olduğunda sürekli kızlarla içmeye gittim" diyebilen bir idol kendisi XD P.O.'nun sesi rap için çok uygun ama canlı performanslarda çok fazla detone olabiliyor ne yazık ki.
      Ayh, teşekkürler ^^

      Sil
  9. Çok sayın Nymphe, "Adsız" ad ile geri dönmüş bulunmakta. :D
    Açıkçası koyu bir Cassie olsam bile Catch Me'yi ilk dinlediğimde yüzüme yumruk yemiş gibi olmuştum. Şahsen şarkı geldiğinde hemen atlamadım üzerine biraz daha bekleyeyim MV gelsin dedim. Nasıl dayandım bilmiyorum ama becerdim işte. Ben o kadar zaman ölüp ölüp dirileyim, sonra siz gelin bana bunu yapın. MV zaten bir SM klasiği. Kapalı mekanlardan fenalık geçireceğim artık. Bu konuda çok darlanıyorum o yüzden fazla konuşmayacağım. Sadece dans için bu kadar kendinizi paralamak yerine biraz dışarı çıkın evladım.
    Neyse sonradan şarkının o kadar da kötü olmadığına karar verdim. Bir kaç kere daha dinleyince iyiymiş moduna girdim. Annesi çocuğuna kıyamaz ki. :D
    Ama albümdeki diğer şarkılar iyi diye düşünüyorum ben. Özellikle Viva. Yani bence TVXQ'nun özelliği bu albümdeki diğer şarkılarının da neredeyse klip şarkısı kadar iyi olması. -ki bence viva daha iyi-
    Sonuç olarak bence TVXQ dinlemek biraz tekrar meselesi gibime geliyor. İlk zamanları hatırlıyorum da bütün şarkılarının iğrenç olduğunu düşünüyordum. Evet o zaman henüz bir çaylaktım. -Yine de hiç bir zaman Mirotic'e kötü demedim, o benim ilk şarkımdı.-
    Belki Cassie'lerin desteği belki değil ama ayrılıktan sonra iki kişi olarak da olsalar devam ettikleri için minnettarım.
    Gidenlerin en iyi vokaller ve iyi rapçisi düşünüldüğünde, bence çok iyi iş çıkardılar. Hayır, ben de küllerinden doğduklarını söylemeyeceğim. Ama bunca şeye rağmen hala bu kadar iyilerse bence onlara da bir şans vermelisin(iz)^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha demek sendin :D
      O hissi bilirim bu sene sağolsun SHINee bana bol bol yaşatıyor kendisini. Önce Sherlock sonra da Dazzling Girl... Haklarında konuşmak bile istemiyorum aslında. Ki Dazzling Girl değil ama Sherlock da bana aynısını yaptı sonradan. İlk dinlediğimde "ooohh yoooo!!" modundayken sonradan "Aslında Key'in yüksek nota vuruşu ne kadar iyi" "Minho'nun başlangıcı pek de fena olmamış" "Taemin'in söyleyişi gerçekten gelişmiş" şeklinde düşüncelere kapılmaya başladım. Kıyamıyoruz gerçekten sanırım XD
      Ahh o Mirotic... Daha önce de söylediğim gibi hiçbir zaman bir Cassie olmadım ama en iyi kpop şarkıları diye bir soru sorulacak olsa ilk aklıma gelenlerdendir kendisi. Ayrıca Japonca versiyonu Korecesinden daha iyi olan tek kpop şarkısıdır gözümde. Aklıma gelmişken açıp dinleyeyim bari XD
      Henüz albüme göz atmadım açıkçası, sadece Catch Me'yi dinledim ben. Ama senin yorumunu okuduktan sonra hemen indirmeye başladım, internet bağlantım gıcıklık yapmayı keserse (an itibariyle inmediği için tekrar başlatmak zorunda kaldım =_= ) indiği anda dinleyeceğim. Şu anda Lee Hi yazısı yazıyorum belki albümü dinledikten sonra bir TVXQ yorumu da yapabilirim ^^ Viva'yı gerçekten merak ettim...

      Sil
  10. Demek sendin deyince bir an kendimi çok fena deşifre edilmiş hissettim yahu. :D
    Dazzling Girl değil mi? Kesinlikle katılıyorum. Aynısı onda da oldu. Gerçi onda beklemememiştim, hemen dinledim şarkıyı ama "Ne oluyor ya? Şaka mı bu?" moduna girmiştim. Hele o love love dediklerini iddia ettikleri ama ayy ayy ayy dedikleri bölüm... Bir iki gün geçti, yeniden dinledim. Sonra yeniden falan derken gün boyu "Dazzling Gir,l Dazzling Love" diye sayıklarken geçirmiştim.

    Mirotic'in bir efsane olduğunu kabul etmeyen yoktur herhalde. :D Çince, Japonca ve Korece... Hepsi çok iyi. İlginçtir ki ne kadar dinlemiş olursan ol asla bıkkınlık vermiyor. Nasıl beceriyor bunu bilmiyorum. :D

    Umarım beğenmişsindir albümü ve de Viva'yı. Evet bir Cassie olarak objektif olamamış olabilirim, umarım hayal kırıklığına uğramamışsındır. Bir de albümde Changmin'in yazdığı "I Swear" var. Tek orijinalliği Changmin'in elinden çıkmış olması gerçi çocuğu teşvik etmek lazım. :D

    Lee Hi yazını sabırsızlıkla bekliyorum. En çok da TVXQ yorumlarını tabi ki. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha, öyle dedim çünkü daha önceki muhabbetimiz de gayet eğlenmiştim tanıdık bir yüz görme sevinciydi bir nevi :D
      Hayır Sherlock, Dazzling Girl şimdiden neredeyse ezberlemiş olsam bile (fangirllük işte) sonuna kadar bir hayal kırıklığı olarak kalacak benim için. Çok basit oldu bence. Ama orada gerçekten "aşk" diyorlar; Japonca 愛 (ai) aşk anlamına geliyor :D

      Albümde gerçekten Catch Me'den daha iyi şarkılar var, ama SM işte tanıtım için mutlaka dubstep dolu bir dans şarkısı seçecek. Albüm genel olarak hiç de kötü değil. Kısaca her şarkıya yorum yapmam gerekirse:

      Viva: Albümdeki en havalı parça. Catch Me'deki gibi bunda da dubstep var ama Viva çok daha dengeli, South Park'taki Cartman'ın da dediği gibi küül. :D
      Destiny: İlk notayı vurduğunda aklım direkt SHINee'nin Y.O.U'suna gitti. Tabi ki şarkının devamının onunla alakası yok ama Y.O.U da bu şekilde bir davul ritmiyle açılır ya... Albümdeki favorilerimden birisi oldu, orta tempo şarkıları severim.

      Like A Soap: Kendisinin acil tarafından bir dramaya pazarlanmasını öneriyorum, çünkü tıpkı ismi gibi soap dramalarda yani pembe dizilerde bir yürüyüş sahnesinde çalınacak ya da jenerik müziği olacak bir havası var ahaha Cidden OST olabilir bu şarkı.

      I Don't Know: Başlangıcında "İşte şarkını buldun Nymphe" dedim ama devamından çok da memnun kalmadım nedense. Gene de Yunho'nun sesi çok seksi bu parçada XD

      Dream: Sevmedim (Çok mu acımasız oldu ne? ahaha )

      How Are You: Çok bir özelliği olmayan bir aşk şarkısı olsa da güzel bence, yürürken dinleyebilirim bu parçayı. Uzun yürüyüşler yapmayı çok severim de :D

      Gateway: Bana "TVXQ rocks!!" dedirten parça XD Bu kadar çok rock melodilerine yüklenecekleri bir şarkı beklemiyordum, özellikle How Are You gibi hafif bir şarkıdan sonra büyük şok oldu. Changmin'in vokali bu şarkının yükseliş noktası bence ve giriş harika kendimi kafamı sallarken buluyorum her seferinde.

      I Swear: Gateway'den hemen sonra... Albümlerinin müzikal dizilimine hiç dikkat etmiyor SM. Sen bir özelliği yok dedin ama bence kötü değil. Canlı performansta sergilenirse parlayacak bir şarkı bu.

      Gorgeous: Sevmediğim bir parça daha fazla rock sosu katılmış bir Super Junior şarkısı gibi.

      Good Night: Belki de teması yüzündendir aklıma Junsu'nun Tallengra'sındaki Lullaby'ı getirdi. Aynı ritmde ilerliyorlalar sanki, sadece bu enstrümantel açıdan daha zengin.

      İşte her şarkı hakkındaki görüşüm kısaca böyle. Bu mesajı gecenin köründe yazıyorum, o yüzden atladığım, grubu senin kadar iyi tanımadığım için algılayamadığım noktalar olabilir lütfen mazur gör ^^ Lee Hi yazımı iki gün önce postaladım, yukarıdan okuyabilirsin :)

      Sil
    2. Dazzling Girl için sana katılıyorum, gerçekten sıradandı. Sherlock için ise ben sadece SHINee'yi yansıtmadığını düşünüyorum. VE K-pop'le hiç ilgisi olmayan bir arkadaşlarımın dinlediği nadir şarkılardan biri olduğu için Sherlock'a saygı duyuyorum ^^heheh
      Dazzling'in sözlerini baktığımda o kısım için "love love love" yazıyordu.Tamam SM sanatçılarının İngilizce'sinin berbat olduğu doğru ama bu kadar da... Neyse şimdi rahatladım, sağ ol :D

      Albümü beğenmene sevindim. Aslında Viva'yı ilk dinlediğimde raple başlıyordu (Hem de Changmin!) ve bu yüzden ben şaşkındım ve hoşuma gitmemişti ama sonradan kafayı buldum denebilir. ^^haha
      Like a soap'ı ilk dinlediğim anda aynı fikre kapıldım. TVXQ OST mi hazırlamış?
      Aslında I don't Know gerçekten iyi bir şarkı. İlk olarak Japonca'sı çıkmıştı ve MV'si de var. Çok sevmiştim ve sonra da Korece versiyonu yapıldı ama ben Japonca'sına alıştığım için ilk başta biraz yadırgadım. Yine de Japonca'sı daha iyi bence.
      Get Away gerçekten yoğun bir Rock şarkısı. Ama KİŞİSEL KPOP KIZ GRUPLARI REHBERİ yazının altında da bahsettiğim gibi ben K-pop'tan önce Klasik müzik ve Rock dinliyordum. (Evet, biliyorum uzaktan yakından ilgileri yok!) Bu yüzden K-pop'ta dahi rock parçaları bana her zaman zevk vermiştir. Bu yüzden Get Away'e bayılmasam da sevdim. Üstelik Changmin bence gerçekten Rock için uygun bir sese sahip. (Rusty Nail ve Wild Soul sololarına bakabilirsin.)
      I swear için öyle dedim çünkü ben objektif bakabileceğimden emin değilim. Çok iyi olmasa da ben Changmin'in sesini gerçekten çok seviyorum. TVXQ Şarkılarını dinlememe neden olmuştu.^^haha (Ya da onun çığlıkları.)Yani sevdiğim için bana fazladan güzel geliyor olabilir diye düşünmüştüm ve bu yüzden beklentini yüksek tutup hayal kırıklığına uğrmanı istemedim.

      Ne demek, bence bu işte iyisin. Ana sayfada görememiştim, şimdi oraya uçuyorum. :D

      Sil
    3. Ben hala klasik müzik ve rock dinliyorum~ahahaha Fena halde karışık bir müzik zevkim var içimde onlarca farklı kulağa sahip insan yaşıyor gibi hissediyorum bazen XD Havama göre ne dinlediğim değişiyor çünkü. Ama kpopa bulaştığımdan beri ağırlıklı olarak kpop dinliyorum sadece sevdiğim eski grup ya da sanatçılar için diğer müzik dallarına dönüyorum. Ya da yeni birşeyler keşfetmek istediğimde... Mesela bu hafta deneysel müziğe sarmıştım ama kısa sürdü çünkü...Hmmm...fazla deneysel XD
      Changmin gerçekten tiz notaları muhabbet ediyormuş gibi çıkarabilen tuhaf bir yaratık XD Rusty Nail ve Wild Soul önerileri için teşekkürler, daha önce dinlemedim en kısa zamanda bakacağım. Birilerinin bana müzik önerisi yapmasına bayılıyorum!! :D

      Sil
    4. Ben şahsen bu olayı bütün K-pop fanlarına genelliyorum. Eski tarzlarımızı dinlemeye devam ediyoruz ama bunun yanında fazlasıyla K-pop dünyasına dalıyoruz. Şikayetçi miyim? Hayır. Sadece K-pop dünyasının gerçek yüzü bazen midemi bulandırıyor, ben de hiç bir şey yokmuş gibi onların sergiledikleri şirin yüzlerine bakmayı tercih ediyorum. Ve bence hepimizin yaptığı da bu.
      Neyse, bir daha ki TVXQ albümünde -Bu ne zaman olur bilemiyorum. WHY'la aralarındaki süreyi düşündüğümüzde... Gerçi ben de olsam rekor üstüne rekor kırmak varken Kore'ye dönüp canımı sıkmak istemezdim- sadece Changmin'in tenorundan oluşan bir şarkı istiyorum. Gerçi Upon This Rock solosu da buna yakın ama hayır bana yetmiyor. -Kural 1. Elindekiyle yetinme!^^heheh-

      Sil
    5. Kpopın gerçek yüzü... Ben de genelde bakmamayı tercih edenlerdenim. Kpop bana bu açıdan şunu hatırlatıyor aslında: Hani eski Amerikan filmlerinde ışıl ışıl sinema ya da gösteri salonları olur ya, ampullerle süslüdür, tabelalar asılıdır önünde kürklerinin ve takım elbiselerinin içindeki şıkır şıkır insanlar kibarca sohbet ederek bilet sırasının kendilerine gelmesini beklerler...Ama sinemanının yanındaki arka sokak tamamen karanlıktır, içinden çöpler taşmış devasa bir çöp tenekesi tuğla duvara yaslanmıştır kenarlardan dumanlar yükselir, belki hırpani görünüşlü bir adam ve bir kaç kedi vardır ortalıkta...İşte bu imgelem kpop dünyasıyla özleşmiş durumda benim kafamda. Önden ışıl ışıl şık ve göz alıcı ama arkası tam anlamıyla...karanlık.
      Ahaha umarım bu sefer arayı uzatmazlar ve fanlarını delirtmezler. ^^ Kesinlikle kpop dinleyiciysen asla yetinmeyi bilmemelisin ahaha

      Sil
  11. Albümü bir de senin yorumlarından sonra dinleyeceğim:)~~Ki günde en az 3defa dinlediğim bir album.~~ Farketmediğim detayları fark etmemi sağlandın.
    Bu albumle ilgili bir şey sormak istiyorum senin müzik kulağına güvenerek, 11:30 şarkısına Taeil giriş yapıyor değilmi? Ben onun tam şarkıyı söylemeye başladığında sesini Beast Dujun'a benzetiyorum. Bu sadece benim benzetmem mi,yoksa ufacık bir benzerlik var mı acaba:))

    Uzun yazdım diyosunda Block B severler için kısa bile :D Daha da yazsan okurdum valla:))

    Ayrıca blogun harika devam ediyor.Gazete-dergilerde müzik eleştirmeniyim diye geçinenler eline su dökemez..
    Böyle devam edersin umarım..Bizi müzik yorumlarından ayırma^__^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim, benim de günde defalarca dinlediğim bir albüm, ona takılmaktan yeni çıkan diğer albümlere bakamıyorum resmen ahaha
      Evet şarkıya giriş yapan üye Taeil ^^ Sen böyle deyince hemen Doojoon'un sesini tam olarak algılayabileceğim bir Beast şarkısına (When The Door Closes, ah seviyorum bu şarkıyı :D ) baktım ve benzetemedim açıkçası. Taeil'in sesi Doojoon'unkine göre biraz daha yüksek perdeden değil mi? Hangi şarkının sana böyle düşündürdüğünü söylersen gene bir göz atarım, senin yakaladığın ayrıntıyı kaçırmış olabilirim çünkü ^^
      Çok teşekkür ederim, böyle yorumlar okuduğum her seferinde aptal aptal sırıtmaya başlıyorum bilgisayarın karşısında :D Takdir edilmek güzel şey hehe

      Sil
    2. Açtım art arda bir When The Door Closes, bir 11:00 dinledim ve gerçekten de bir benzerlik bulamadım. benzemiyorlar ama ben hala sadece 11:30 dinlerken böyle hissediyorum, müziğin tarzından yada kelimelerdeki vurgularından dolayı mı benzetiyorum yoksa Bilinçaltımın bana bir oyunu mu desem:D Ki neredeyse ezberleyecek kadar Beast dinlemişliğim var, çok sevdiğim şarkıları var.
      Yoksa diğer şarkılarda hiç bir benzerlik-yakınlık bulmuyorum:))

      Sil
    3. Bazen öyle oluyor gerçekten, anlıyorum seni :D Benim Taemin'in sesini Onew'ya benzetip "ahha bu partı Onew söylüyor" demişliğim var bir SHINee şarkısında, ki ikisinin sesinin ne kadar alakasız olduğu hepimizin malumu :D
      Ben de B2ST'i çok severim, TOP5imde kendisi :D

      Sil